[ X ]
Breaking news19 Noiembrie 2017 11:45

Primele constatări ale Promo-LEX privind Referendumul de revocare a Primarului General al mun. Chișinău

Până la ora 10.00 a zilei referendumului din data de 19 noiembrie 2017 privind referendumul de revocare a Primarului de Chișinău, misiunea Promo-LEX de observare a referendumului local a constatat anumite încălcări: secții de vot deschise cu întârziere, urne de vot care nu au fost sigilate, dar și prezența materialelor de publicitate în raza secției de votare. 

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, misiunea de observare Promo-LEX a referendumului local privind revocarea primarului general al mun. Chișinău monitorizează procesul electoral din cadrul circumscripției electorale Chișinău, în perioada 4 octombrie – 20 noiembrie 2016, prin intermediul a 5 observatori pe termen lung, a unui observator pe termen mediu și a unui coordonator regional. „În ziua scrutinului, Promo-LEX a delegat câte un observator pe termen scurt în fiecare secție de votare din circumscripție. Observatorii implicați în procesul de monitorizare au semnat Codul de conduită al observatorului național independent Promo-LEX, obligându-se să acționeze operativ, cu buna-credință și în mod non-partizan. Activitatea tuturor observatorilor este coordonată de echipa centrală a Asociației”, se spune în comunicat.

De menționat că, în timpul monitorizării, Promo-LEX a constatat: acces restricționat sau obstrucționarea procesului de observare liberă în secția de votare – 1 caz, prezența materialelor de publicitate, afișelor, panourilor electorale din raza secției de votare (100 metri de la localul secției) – 2 cazuri, urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale/ruperea/deteriorarea sau absența sigiliilor pe urnele de vot – 7 cazuri, deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri (suspendarea funcționării; situații când SIAS Alegeri indică faptul că alegătorul a votat, iar acesta susține că nu a votat) – 1 caz, deficiențe în listele electorale  – 1 caz și fotografierea buletinelor de vot – 1 caz.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la următoarele alegeri parlamentare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online