[ X ]
Important15 Noiembrie 2017 06:00

Deputat despre ce a obţinut dreapta prin boicotul referendumului din Chișinău

Deputatul socialist, Bogdan Ţârdea, într-un material publicat pe blogul personal, se întreabă: Ce a obţinut dreapta din boicotul referendumului din Chișinău? Şi vine cu un şir de răspunsuri în acest sens.

„A fragilizat cumva prin acţiunile sale Partidul Democrat, aşa după cum le pare? Nu. Partidul Democrat şi-a numit un primar interimar propriu! Îl va salva prin acest gest pe D. Chirtoacă? Iarăşi nu. Este deja evident că Dorin Chirtoacă va fi demis din funcţie prin decizia instanţei de judecată, la fel cum a fost cu Gamreţchi. În caz contrar, la ce bun i-ar fi trebuit PDM să-şi numească propriul primar interimar? Poate dreapta va „elibera” capitala de oligarhi, aşa cum declara anterior? Ba, dimpotrivă, anume lor le-a cedat capitala! Şi poate aceasta o doresc cetăţenii, care îl venerează pe primarul Chirtoacă? Conform sondajului de opinie organizat de FOP, 84,2% din cei chestionaţi nu au încredere în el! Sau, poate, dreapta şi-a sporit imaginea prin sprijinul primarului corupt şi incompetent? Or, însăşi Sandu, în campania prezidenţială, îl acuza pe Chirtoacă de incompetenţă şi haos în oraş! Acum ea îl sprijină pentru aceleaşi lucruri?”, notează deputatul.

„Faptul că D. Chirtoacă stă în spatele întregii corupţii din oraş a fost recunoscut şi de viceprimarul Coteţ, şi de viceprimarul N. Grozavu, şi de I. Gamreţchi. Sau domnii numiţi de Chirtoacă sînt hoţi, iar el nu? În aşa caz, dreapta şi-a consolidat ratingurile! Potrivit sondajului CBS Axa, ratingul PAS-ului lui Sandu a scăzut, practic, de două ori, iar cel al Platformei DA – cu 1/3. Şi dacă să admitem o situaţie cu totul absurdă că D. Chirtoacă ar putea rămînea primar, ce obţinem în efect? O nouă consolidare a PL, ceea ce înseamnă consolidarea aceluiaşi PDM. Or, Ghimpu şi Chirtoacă mereu i-au fost parteneri. Despre acest lucru a vorbit A. Năstase. Şi, apropo, prin aceasta vor răpi eventualele voturi pentru Năstase şi Sandu”, mai adaugă el.

Deputatul crede că de fapt, dreapta a comis o mare gafă. „S-a asociat cu PDM, care a chemat la boicot. Sau ei deja sînt într-o alianţă? Probabil, da. A ratat şansa de a ocupa o funcţie-cheie în stat – cea de primar al capitalei! Şi deja din funcţia de primar să înceapă campania triumfală prin toată ţara! A ratat şansa de a fragiliza PL şi PDM, care acţionează în comun. Sprijinindu-l pe Chirtoacă, a sprijinit corupţia şi haosul în capitală. Deci, şi-a asumat răspunderea pentru aceasta. Ce se poate face pentru a-şi păstra imaginea? Cel puţin, să-i îndemne pe cetăţeni să decidă de sine stătător să participe la referendum sau ba. Cel mult – să susţină referendumul”, mai scrie Bogdan Ţârdea.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce modificări la Constituţie sunt necesare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...