[ X ]
Exclusiv15 Noiembrie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Vizita Preşedintelui Bulgariei

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 15 noiembrie 2016.

Vizita Preşedintelui Bulgariei

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev a efectuat o vizită în Republica Moldova. El a avut întîlniri cu omologul său, Nicolae Timofti, cu Speakerul Andrian Candu şi Premierul Pavel Filip. Şeful statului bulgar a fost decorat cu „Ordinul Republicii”.

Observatori la alegerile din Găgăuzia

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat noi observatori internaționali în vederea monitorizării alegerilor Adunării Populare a U.T.A. Găgăuzia din 20 noiembrie 2016 din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Conferinţa CAPC

Galina Bostan, Președintele Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a anunţat că, pe parcursul campaniei electorale a alegerilor prezidenţiale, au fost înregistrate  aproximativ 83 de apeluri telefonice din partea societății civile la linia fierbinte a CAPC, dintre care – 53 de apeluri în primul tur și alte 30 de apeluri în turul al doilea.

Un nou protest

Organizaţia Demnitate, Onoare, Patrie a organizat un nou protest în Chişinău, cerînd repetarea turului doi al alegerilor prezidenţiale, dat fiind fraudele înregistrate.

Verdictul ENEMO

Misiunea de Monitorizare a Alegerilor din cadrul rețelei Europene a organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) a prezentat raportul preliminar al constatărilor și concluziilor pentru turul II al alegerilor prezidențiale. Observatorii au făcut referire la unele nereguli depistate, iar cea mai mare a fost că nu toţi alegătorii de peste hotare şi-au putut exercita dreptul de vot.

Conferinţa lui Igor Dodon

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a menţionat că, indiferent de contestarea rezultatelor de către oponenţii săi, el a cîştigat alegerile prezidenţiale. Igor Dodon a chemat la calm, precizînd că protestele celor ce contestă alegerile pot determina proteste ale susţinătorilor săi.

Întrevederea lui Pavel Filip cu Stepan Kubiv

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului al Ucrainei, Stepan Kubiv, care se afla în Republica Moldova cu ocazia participării la şedinţa Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică dintre cele două ţări.

Şedinţa Consiliului Coaliţiei de guvernare

Prioritățile de pe agenda parlamentară și evoluția situației politice din țară au fost principalele teme de discuție ale Consiliului Coaliției de guvernare, întrunit în cadrul unei ședințe de lucru.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la următoarele alegeri parlamentare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online