[ X ]
Important14 Noiembrie 2017 06:00

Preşedintele Igor Dodon: Știm deja că occidentalii le insuflă insistent această idee...

În cadrul unui interviu acordat portalului www.curentul.md, Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, a spus de ce crede că nu a obținut susținerea opoziției pro-europene în primul an de după alegerile prezidenţiale în ceea ce ține de lupta cu guvernarea.

„Cred că multe în acest sens se explică prin urmările campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Ecoul alegerilor a fost unul extrem de puternic, mai ales că o perioadă destul de lungă după alegeri opoziția pro-europeană a contestat rezultatele. Apropo, anume în acea perioadă opoziția a ratat o mulțime de oportunități, iar pe fundalul confruntării dinte noi şi opoziția pro-europeană, guvernarea și-a făcut mendrele. Spre exemplu, în acea perioadă a fost învestit în funcție Procurorul General. Dacă opoziția pro-europeană nu ar fi făcut totul pentru a tergiversa învestirea în funcție a Preşedintelui ales al RM, cu siguranță procesul de învestire în funcție a procurorului general ar fi fost blocat”, a spus şeful statului.

În opinia sa, „o altă posibilă explicație este că opoziția pro-europeană probabil s-a temut că va fi asociată cu Preşedintele țării și că astfel va avea de pierdut din punct de vedere electoral”. „Dar, atunci când e vorba de scoaterea statului din captivitate, eu cred că nu trebuie să existe careva temeri, suspiciuni sau interese înguste de partid”, susţine Igor Dodon.

El admite şi gândul că, „probabil, opoziția pro-europeană avea în plan careva colaborări cu actuala guvernare şi nu a dorit să-și strice relațiile”. „Urmărind ultimele evenimente din politica moldovenească, inclusiv cele legate de sincronizarea mesajelor PDM-PDA-PAS privind boicotarea Referendumului de demitere a Primarului capitalei, ajung la concluzia că totul poate fi posibil, inclusiv ceea ce am enunțat ceva mai devreme. Să nu ne pomenim cu actuala opoziție de dreapta făcând AIE-4 cu PDM, după următoarele parlamentare. Știm deja că occidentalii le insuflă insistent această idee. Deci, în asemenea circumstanțe, numai o majoritate socialistă mai poate salva țara de continuarea dezmățului euro-unionist”, a mai declarat Preşedintele.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la următoarele alegeri parlamentare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online