[ X ]
Important14 Noiembrie 2017 11:00

Acuzaţii grave în adresa lui Nistor Grozavu

Consilierul municipal al fracțiunii „Partidului Nostru”, Ilian Cașu a cerut de la Procuratura Generală să investigheze legalitatea numirii Siliviei Radu în funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău.

Astfel, potrivit sesizării expediate către Procuratura Generală, „la 6 noiembrie, prin dispoziția emisă de primarul general al mun. Chișinău, Nistor Grozavu, d-na Silvia Radu a fost numită în funcția de viceprimar al mun. Chișinău, iar ulterior şi în cea de primar general interimar al mun. Chișinău”.

Potrivit lui Cașu, „Nistor Grozavu, fiind numit în funcția de primar general interimar prin decizia CMC Chișinău și executând interimatul funcției, nu avea competența legală să numească un alt primar interimar”. „În speța dată, consider că Nistor Grozavu, care este cercetat penal pentru acțiunile sale ilegale, legate de exercitarea funcției de viceprimar al mun. Chișinău, este vulnerabil și există probabilitatea influențării sale, iar legalitatea acțiunilor acestuia trezesc o bănuială rezonabilă de comitere a acțiunilor de depășire și abuz de serviciu”, susţine Ilian Caşu.

În opinia sa, „decizia de numire în funcție nu este argumentată, este emisă fără a ține cont de cercetări și analize, precum nu a fost motivată nici necesitatea strategică stringentă de numire a Silviei Radu în funcția de primar general interimar al mun. Chișinău”.

Sursa: www.ru1.md

Sondaj

  • Ce modificări la Constituţie sunt necesare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...