[ X ]
Important11 Noiembrie 2017 10:00

(INTERVIU) Elena Grițco: Noi rămânem fideli vectorului inițial – demontarea guvernării oligarhice și corupte

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, vicepreședinta Partidului Nostru (PN), Elena Grițco a vorbit despre cum apreciază situaţia politică actuală, poziţia PN faţă de referendumul de demitere a Primarului capitalei din 19 noiembrie, ce priorităţi are PN până la finele acestui sezon politic, ce părere are despre ideea boicotării de către opoziţie a următoarelor alegeri parlamentare, dar și despre alte aspecte importante.

T.: Cum apreciaţi situaţia politică actuală?

E.G.: Considerăm că la momentul actual situația din țară este catastrofală. Suntem încrezuți în faptul că guvernarea continuă politica de genocid a cetățenilor Moldovei. Nu poate fi nici vorba despre schimbările spre bine, până când țara este guvernată de către Partidul Democrat și Vlad Plahotniuc.

18557442_1922107494671716_2244312658223490778_n

T.: Care este poziţia PN faţă de referendumul de demitere a Primarului capitalei din 19 noiembrie?

E.G.: Considerăm că administrația liberală a eșuat și a demonstrat incapacitatea sa sau nedorința de a conduce orașul. Timp de zece ani, principalul lor „merit” a fost înrădăcinarea corupției la nivel local. Deși fracțiunea „Partidului Nostru” a votat pentru data desfășurării referendumului în CMC, considerăm că cea mai optimă variantă ar fi demisia benevolă a lui Dorin Chirtoacă. Noi nu renunțăm la poziția noastră inițială, în pofida faptului că socialiștii au transformat plebiscitul într-o acțiune de partid.

T.: Dacă referendumul va reuşi, PN va opta pentru propriul candidat la Primărie sau pentru un candidat comun al mai multor forţe politice?

E.G.: În contextul evenimentelor care au avut loc recent, am în vedere numirea a doi viceprimari, este prematur să vorbim despre alegerile locale din Chișinău. Cred că acest lucru denotă faptul că în anumite cercuri soarta plebiscitului este deja hotărâtă.

22141134_1532016606821914_1702110598678702636_n

T.: Ce priorităţi are PN până la finele acestui sezon politic, dar şi până la următoarele alegeri parlamentare?

E.G.: În sensul global, noi rămânem fideli vectorului inițial – demontarea guvernării oligarhice și corupte.  Printre prioritățile partidului sunt dezvoltarea partidului nostru, creșterea numărului de membri, creșterea nivelului lor de pregătire – organizăm diferite training-uri și seminare de instruire. Concomitent, lucrăm activ în teritoriu, comunicăm cu cetățenii.

T.: Ce şanse sunt ca la următoarele alegeri parlamentare forţele anti-oligarhice să facă un front comun?

E.G.: Noi permanent am optat pentru consolidarea tuturor forțelor politice sănătoase. Și suntem gata să susținem orice inițiativă care este îndreptată împotriva regimului criminal actual.

10443994_771264306249491_1607771379706553634_n

T.: Ce părere aveţi despre ideea boicotării de către opoziţie a următoarelor alegeri parlamentare?

E.G.: În general ideea de a boicota alegerile parlamentare, în cazul dacă ele vor avea loc după sistemul mixt, o considerăm rezonabilă. Însă  boicotul trebuie să fie susținut de toate forțele anti-oligarhice. În caz contrar, el va fi lipsit de orice sens.

T.: Cum vedeţi viitorul Dvs. politic? Ce planuri de viitor aveţi?

E.G.: Nu voi intra în detalii, însă în general viitorul meu politic îl văd doar în cadrul „Partidului Nostru”.

T.: Vă mulțumim!

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce modificări la Constituţie sunt necesare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...