[ X ]
Breaking news6 Noiembrie 2017 15:13

Mihai Ghimpu: Consilierii PL din CMC au pregătit o cerere în judecată pentru contesta legalitatea numirii viceprimarilor

Partidul Liberal (PL)  a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre dispoziția de astăzi privind numirea viceprimarilor și a primarului interimar.

După cum comunică TRIBUNA, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a referit la articolele din Constituție, care, potrivit lui, stipulează alte norme.

„Constituția clar stipulează cine poate conduce o primărie și să numească o funcție în numele cetățenilor. Este clar că PD-ul, doritor de putere în municipiul Chișinău, așa cum i-a reușit să preia puterea și la nivel republican, a reușit să ocupe puterea ilegal la Primăria municipiului Chișinău. Dacă timp de 8 ani de zile nu i-a reușit să intre pe ușa din față, acum le-a reușit să intre pe ușa din spate. Doamna Silvia Radu este candidatura domnului Plahotniuc, aceasta noi am văzut și în alegerile trecute, când a salvat republica, iar acum vine și salvează municipiul Chișinău”, a menționat el.

În același timp, Ghimpu a vorbit despre primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. „Primarul nu poate fi suspendat din funcție, până nu există sentința ultimei instanțe. În cazul dat, nu avem o sentință în care s-ar demonstra că primarul este vinovat. Grozavu este un om grav certat cu legea și el vine să aducă Chișinăul pe o cale „corectă”. A făcut acest lucru numai ca să își salveze pielea și să fie liber. Încă o dovadă în plus este că acest referendum trebuie să moară și pe data de 19 noiembrie să stăm cu toții acasă și nu ieșim să facem pe placul scenariului de mult pregătit de Dodon și Plahotniuc. Oamenii care au uzurpat puterea cred că totul este posibil. Da, totul e posibil, dar până la un timp”, a declarat el.

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, a vorbit despre acțiunile PL cu privire la „abuzurile grave, care au loc în Chișinău”.

„Epopeea de preluare a primăriei municipiului Chișinău a ajuns într-un punct culminant. Partidul Liberal va stărui pe toate căile posibile pentru a denunța această nedreptate și a demonstra opiniei publice care sunt adevăratele rațiuni ale acestei operațiuni. Vom solicita interpretarea Constituției pentru a clarifica, care este întinderea interimatului funcției pe mandat de ales local. Consilierii PL din CMC au pregătit o cerere în instanța de judecată pentru contesta legalitatea dispozițiilor pentru desemnarea Silviei Radu și a lui Ruslan Codreanu în calitate de viceprimari și primari interimari. Vom scrie din numele Partidului demersul către ambasadele acreditate la Chișinău și organizațiile internaționale pentru a arăta derapajele, care au loc la nivelul municipiului Chișinău. La fel vom acorda suport primarului, Dorin Chirtoacă pentru pregătirea demersurilor de contestare a acțiunilor care au loc pe numele lui – la CEDO”, a precizat Munteanu.

Mihaela Conovali 

Sondaj

  • Ce modificări la Constituţie sunt necesare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...