[ X ]
Important5 Noiembrie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Iurie Ciocan, şeful Centrului de Implementare a Reformelor, Preşedintele Comisiei naţionale pentru delimitarea circumscripţiilor uninominale

În această săptămână, Comisia naţională pentru delimitarea circumscripţiilor uninominale şi-a finisat lucrul la modul practic şi a transmis documentul final spre aprobare Guvernului. A fost un proces deloc uşor, care a necesitat mult efort şi care a fost însoţit de numeroase dispute politice şi critici.

Deocamdată, nu e clar cum va funcţiona la modul practic modalitatea de delimitare a circumscripţiilor electorale aleasă de Comisie, dar cert este că vom asista la o premieră, Iurie Ciocan devenind promotorul ei.

Indiferent de cum vor decurge lucrurile în continuare, fostul şef al Comisiei Electorale Centrale (CEC), actualul şef al Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan va rămânea în istoria RM ca omul ce a stat la baza uneia dintre cele mai importante inovaţii electorale implementate vreodată în Moldova.

TRIBUNA precizează: Iurie Ciocan s-a născut pe data de 19 mai 1971, în Chișinău. A absolvit Facultatea de urbanism și arhitectură a Universității Tehnice din Moldova, ulterior a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat. Din anul 1999, Iurie Ciocan este lector universitar la Academia de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova, Catedra Drept Internațional și Politică Externă. Din 2003 până în 2005 a fost membru al Comisiei Electorale Centrală, iar din 2005 până în 2011 – secretar al Comisiei Electorale Centrale. Începând cu 2011 şi până în 2016 a fost este președinte al Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova. În toamna anului 2014, în calitate de președinte al CEC, Iurie Ciocan a preluat președinția Asociației Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO) pentru perioada 2014-2015. Din ianuarie 2017 este director al Centrului de Implementare a Reformelor. Iurie Ciocan este expert electoral deplin, acreditat BRIDGE. Deține titlul științific de doctor în științe politice și titlul onorific Doctor Honoris Causa al Academiei Internaționale de Informatizare pe lângă ONU (secția RM).

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...