[ X ]
Exclusiv3 Noiembrie 2017 16:00

Pe cine ar putea avantaja modul de delimitare a circumscripțiilor? PDM pune punctele pe i!

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari consideră că, delimitarea circumscripțiilor nu ar favoriza un anumit partid din Republica Moldova, iar nemulțumirile reprezentaților unor forţe politice sunt „doar emoționale”.

Contactat de TRIBUNA pentru a afla poziţia PDM cu privire la delimitarea circumscripțiilor, Vitalie Gămurari a precizat că activitatea Comisiei naționale, care s-a ocupat de acest proces, a fost „ independentă și neinfluențată de factorul politic”.

„În contextul reformei sistemului electoral, au fost invitate toate partidele politice, dar și reprezentanții societății civile pentru a participa la dezbateri. Or, activitatea Comisiei este una independentă, care nu este influențată de factorul politic. Toate ședințele Comisiei au fost publice, transmise live, astfel toată lumea a putut să se expună chiar și fără a participa la lucrările Comisiei”, a precizat el.

Totodată, Gămurari a comentat, dacă delimitarea circumscripțiilor ar avantaja pe cineva. „Nu cred că sunt argumentate careva declarații privind facilitatea unui sau altui partid în asemenea situații, dar, mă rog, tot timpul vor fi şi din cei ce nu sunt multumiți. Contează că aceste nemulțumiri să fie argumentate, nu doar emoționale”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la următoarele alegeri parlamentare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online