[ X ]
Exclusiv2 Noiembrie 2017 17:00

Deputat despre circumscripțiile uninominale formate: Ceea ce au decis ei acum, nu este echitabil

Comisia națională pentru constituirea circumscripțiilor permanente a finalizat procesul de delimitare a circumscripțiilor și a expediat documentul spre aprobare Guvernului.

Contactat de TRIBUNA pentru a afla cum apreciază modul cum au fost delimitate circumscripțiile, deputatul socialist, Vladimir Țurcan a declarat că încă nu a reușit să vadă varianta finală.

„Abia ieri seara a fost aprobată și trebuie să intru în esența acesteia. Unica ce pot să vă spun că unele din decizii referitor la numărul de circumscripții pentru Găgăuzia, pentru Transnistria, diasporă sunt foarte și foarte discutabile, din punct de vedere al respectării drepturilor omului. Personal, chiar am avut un proiect de lege (el este pe agenda Parlamentului, dar majoritatea nu-l dorește), care prevede foarte clar, bazându-se pe prevederile OSCE, că pentru minoritățile naționale care locuiesc compact în țară, pragul pentru astfel de circumscripții poate fi mai jos decât mediu pe țară. Ceea ce au decis ei acum – două circumscripții pentru Transnistria și trei circumscripții pentru diaspora, consider că nu este echitabil”, a precizat Țurcan.

Deputatul a comunicat că va avea o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru drepturile omului și îi va expune viziunea sa asupra acestei probleme.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...