[ X ]
Important29 Octombrie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

Vladimir Voronin a avut o săptămână destul de încărcată de evenimente importante, el personal demonstrând un activism semnificativ.

Astfel, în această săptămână, liderul PCRM a fost permanent în vizorul opiniei publice – fie că a susţinut conferinţe de presă, fie că a participat la emisiuni, fie că s-a manifestat în Parlament etc.

Cu siguranţă, evenimentul central al săptămânii pentru el a fost Conferința internațională a centenarului Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, organizată de PCRM.

Tot în această săptămână, PCRM şi-a anunţat poziţia principală în raport cu referendumul de demitere a Primarului capitalei, preconizat pentru data de 19 noiembrie. Astfel, PCRM devine al doilea partid (după PSRM), care pledează deschis pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă.

De asemenea, în această săptămână, liderul PCRM, a pus mai multe importante puncte pe i în probleme de actualitate pentru Republica Moldova.

După această săptămână, mulţi îşi pun întrebarea dacă nu cumva activismul pronunţat al liderului PCRM este un semnal că acest partid îşi doreşte să revină la forma sa de altă dată.

TRIBUNA precizează: Vladimir Voronin s-a născut la 25 mai 1941 în satul Corjova, aflat pe atunci în R.S.S. Moldovenească. În anul 1961 a absolvit Tehnicumul Cooperatist din Chișinău, iar pînă în 1971 a lucrat în industria panificației. Tot în anul 1971 a absolvit Institutul Unional pentru Industria Alimentară. Ulterior, a absolvit Academia de Științe Sociale de pe lîngă Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (1983) și Academia Ministerului Afacerilor Interne al URSS (1991). Din 1971 pînă în 1981 a activat în organele administrative de stat: comitetele executive raionale Dubăsari și Ungheni, Comitetul executiv orășenesc Ungheni. Din anul 1983 și pînă în anul 1985 a ocupat funcțiile de inspector, șef adjunct al Secției organizare a CC al Partidului Comunist din Moldova. În anul 1985 a fost numit în funcție de șef de secție în Consiliul de Miniștri al RSSM. Între anii 1985 și 1989 a lucrat în calitate de prim-secretar al Comitetului orășenesc Tighina al Partidului Comunist din Moldova. În perioada 1989-1990 a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Interne al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești, avînd gradul de general-maior de miliție. În 1993, a devenit lider al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Din 1998 pînă în 2001 a fost deputat, liderul fracțiunii comuniștilor din Parlamentul țării. Din 2001 pînă în 2009 a fost Președinte al Republicii Moldova. În 2009 a revenit în Parlament în funcția de deputat.

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...