[ X ]
Exclusiv22 Octombrie 2017 06:00

(ACUM UN AN) Marșul Unirii la București

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 22 octombrie 2016.

CSJ a lăsat în vigoare decizia CA în cazul Innei Popenco

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis să lase în vigoare decizia Curții de Apel (CA) prin care Inna Popenco, candidat la funcția de Președinte din partea partidului „Șor”, a fost exclusă din cursa electorală la solicitarea CEC. În timpul ședinței, mii de oameni au ieșit la un protest în susținerea Innei Popenco.

Marșul Unirii la București

Mii de cetățeni de pe ambele maluri ale Prutului au ieșit în Piața Universității din România, să ceară guvernării măsuri concrete pentru viitoarea unire cu Republica Moldova. Organizatorii principali ai protestului au fost cei din Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”,  care au declarat că este al cincilea an consecutiv cînd organizează Marșul Unirii, la  Bucureşti sau Chişinău.

Avertismentul CEC pentru Maia Sandu

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat contestația reprezentantului cu drept de vot consultativ a lui Marian Lupu cu privire la cheltuielile electorale făcute de Maia Sandu, acuzată că ar fi folosit în alegeri bani ce nu au fost declarați anterior la CEC. Comisia a acordat 48 de ore candidatei la funcția de Președinte pentru a prezenta raportul financiar respectiv.

O nouă ședință în dosarul lui Vlad Filat

La Curtea de Apel a avut loc o nouă ședință în dosarul ex-liderului PLDM, Vlad Filat. La ședință, au fost audiați ca martori Primarul de Orhei, Ilan Șor, lider al Partidului „Șor”, și ex-Directorul Serviciului Vamal, Tudor Balițchi.

Decizia Judecătoriei Buiucani în cazul ex-deputatului Veaceslav Platon

Judecătoria Buiucani a respins cererea avocaților ex-deputatului Veaceslav Platon de a-i schimba arestul preventiv pe arest la domiciliu.

Dumitru Ciubașenco – la Fălești

Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de Președinte al RM, Dumitru Ciubașenco, a avut o întîlnire cu locuitorii orașului Fălești, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul decretului „Cu privire la dizolvarea Parlamentului”. De asemenea, el a criticat intenția organelor responsabile de a emite un mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi, calificînd-o drept acțiune politică.

Reuniunea organizației oamenilor în etate din PDM

Organizaţia Persoanelor în Etate a PDM a organizat o reuniune, în cadrul căreia a pledat pentru o abordare mai complexă și multidimensională a problemelor pensionarilor. La reuniune a participat și liderul PDM, Marian Lupu.

Igor Dodon – la Drochia

Igor Dodon a avut o întîlnire electorală cu locutorii din Drochia, cărora le-a prezentat oferta sa electorală.

Forumul Organizației municipale PDM Chișinău

Peste 1500 de democraţi din capitală şi suburbii s-au reunit sîmbătă la Forumul Organizației municipale PDM Chișinău. Evenimentul a avut ca scop mobilizarea pentru alegerile prezidențiale.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Ce modificări la Constituţie sunt necesare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...