[ X ]
Exclusiv19 Octombrie 2017 15:00

Un ex-deputat a lansat o carte!

Ex-deputatul Vasile Spinei, scriitor, jurnalist, profesor universitar, și-a lansat cea de-a șaptea carte de haiku, intitulată „Gardul de măceși”.

După cum informează TRIBUNA, este o carte de haiku în limba română și engleză. Cartea cuprinde patru capitole: Varga de salcie, Spre fântâna din câmpie, Pălăria din papură și Clipa efemeră.

Ion Codrescu de la Universitatea Ovidius din Constanța România a scris în cuvântul înainte, că Vasile Spinei scrie haiku, făcând apel, într-un mod subtil, la categoriile de estetică japoneză.

„Titlul cărții mi se pare foarte evocativ pentru cele mai frecvente teme pe care Vasile Spinei le abordează în cele șapte cărți de haiku pe care le-a scris până acum. Doar prin trei cuvinte (gardul de măceși), autorul ne introduce într-un spațiu imaginar în care descoperim axa, centrul lumii sale: casa părintească din satul în care s-a născut, cu grădina înconjurată de gardul de măceși. Prin urmare, casa părintească, părinții, familia, curtea, grădina, satul sunt teme majore care apar aproape în toate cărțile de haiku ale lui Vasile Spinei”, a scris Codrescu.

Totodată, Ito Isao, poet și profesor de la Universitatea Auchi, Japonia a punctat că, „din poemele sale ne putem da seama că spiritul lui Spinei are o profundă compasiune și simpatie pentru toate lucrurile vii din natură”.

La lansarea cărţii au participat Ambasadorul Japoniei în RM, numeroşi scritori cu renume, profesori universitari şi studenţi.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce modificări la Constituţie sunt necesare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...