[ X ]
Exclusiv13 Octombrie 2017 16:00

PAS a examinat oferta PDA. Iată răspunsul!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Preşedintele Organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea a fost întrebat: Dle Bolea, acum câteva zile în presă a apărut o informaţie că PDA a făcut PAS o ofertă politică privind colaborarea din continuare dintre cele două formaţiuni. A fost ea discutată de PAS?

„Sigur că da. Noi am avut o atitudine extrem de serioasă în privinţa ofertei pe care ne-a făcut-o PDA, dar a durat un pic cu răspunsul din partea noastră. Motivul este simplu, dat fiind faptul că, noi la începutul lunii septembrie am desfășurat Congresul la care s-a reales conducerea, s-au mărit, dar și s-au schimbat numărul de membri ai Biroului. Odată cu trecerea Congresului, am desfășurat Consiliul Național Politic al PAS, în cadrul căruia noi și am formulat un răspuns, ulterior expediat către PDA. Cu certitudine, în răspuns noi vorbim despre o colaborare foarte strânsă între aceste două partide. Mai mult ca atât, și la Congres, dar și la Consiliul Național Politic, noi, partidul Acţiune şi Solidaritate, conștientizând că practic suntem unicul partid de alternativă de opoziție din RM, am spus că trebuie să fim extrem de deschiși pentru colaborare și comunicare cu toate partidele autentice de dreapta și pro-europene”, a declarat el.

Întrebat, care, în genere, crede că sunt şansele ca PAS, PDA şi alte partidele pro-europene să meargă în comun la următoarele alegeri, Vladimir Bolea a răspuns: „Sunt șanse foarte mari. Colaborarea și conlucrarea în general vorbește despre maturitate politică a oamenilor, dincolo de simpatii, dincolo de dorințe personale, există necesitățile și problemele statului. Oamenii politici în mod obligatoriu, trebuie să se gândească la țară, trebuie să se gândească la problemele pe care le au în față și la pericolele care pasc în general țara. Din acest considerent, sunt foarte mari șansele. Oferta care am primit-o de la PDA era despre colaborare, iar răspunsul care l-am dat noi este că vom merge împreună cu ei. Luând în considerație că s-a schimbat sistemul de vot, vom merge împreună și în circumscripțiile uninominale, și pe listele de partid”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA pe parcursul zilei de mâne.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce rezultat credeţi că vor da protestele opoziţiei pro-europene?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online