[ X ]
Exclusiv13 Octombrie 2017 07:00

Ex-ministrul Justiţiei, Vitalie Pârlog despre noua sa funcţie

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, ex-ministrul Justiţiei, Vitalie Pîrlog, preşedintele Comisiei de control a fişierilor a INTERPOL a fost întrebat: Aţi putea deschide parantezele referitor la cum aţi ajuns în această funcţie?

„În realitate, nu este nimic senzaţional cu referire la modul în care am ajuns să deţin această funcţie. Eu am avut o activitate anterioară la nivel internaţional, şi aici mă refer în primul rând la activitatea mea la CtEDO. În plus, de când m-am retras în sectorul privat, multe dintre activităţile mele s-au axat pe partea internaţională. Cred că toată această experienţă m-a recomandat. În context, aş vrea să menţionez că până a ajunge aici, am trecut printr-o procedură riguroasă de selecţie la nivelul INTERPOL, care a presupus interviuri, evaluări, exerciţiul de conformitate în cadrul Comitetului executiv al INTERPOL. În ultimă instanţă, a fost votul propriu-zis în cadrul Asambleii Generale a INTERPOL. Mă refer la votul privind calitatea mea de membru al Comisiei. A fost o cale lungă şi, trebuie să recunosc, am fost plăcut surprins că anume eu, dintre toţi candidaţii, am obţinut cele mai multe voturi. Consider că şi pentru imaginea RM e bine, deoarece în premieră absolută un reprezentant al ţării noastre ajunge în această funcţie”, a menţionat el.

Întrebat cum a fost ales în funcţia de Preşedinte al acestei Comisii şi dacă a avut şi contracandidaţi, Vitalie Pârlog a răspuns: „Aici e vorba deja nu de votul Asambleii, ci de cel al membrilor Comisiei. Dacă doriţi, a fost un vot de încredere din partea colegilor mei. Pentru a fi ales, Preşedintele Comisiei trebuie să întrunească minimum 5 voturi din 7 ale membrilor Comisiei, procedura de vot fiind secretă. Am reuşit să întrunesc aceste cinci voturi. Nu am fost singurul candidat, însă alte detalii nu pot să vă dau”.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la următoarele alegeri parlamentare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online