[ X ]
Breaking news13 Octombrie 2017 11:15

Candu: Am discutat subiectele în detaliu; Filip: Am văzut care sunt restanțele, fiecare și-a făcut notițele

Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova au examinat și au stabilit priorități în cadrul ședinței comune, desfășurată astăzi. Anunțul a fost făcut de către Președintele Parlamentului, Andrian Candu și Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unor declarații de presă.

După cum informează TRIBUNA, Andrian Candu a declarat că astăzi au trecut în revistă acțiunile realizate și nerealizate, dar și unele restanțe ce vor fi corectate.

„Noi am discutat despre angajamentele pe care ni le-am asumat, atât față de cetățenii RM, dar și despre angajamentele asumate față de partenerii noștri internaționali. Noi din 2016 am reușit să recuperăm, de fapt, multe dintre restanțele precedente și continuăm cu același ritm pentru realizarea acelor asumate pentru anul 2017. Am cerut, în calitate de Președinte al Parlamentului, comisiilor permanente să finalizeze acele planuri de acțiuni pe fiecare comisie ce țin de audieri, control parlamentar, legat de impactul implementării legilor. Totodată, comisiile vor analiza în legătură directă cu ministerele care sunt acțiunile ce trebuie întreprinse pe agenda comună Parlament-Guvern. Începând cu săptămâna viitoare vom organiza audieri parlamentare pe implementarea legilor”, a precizat Candu.

Potrivit lui, astăzi nu au verificat doar agenda sincronizată între Guvern și Parlament, dar au discutat și unele subiecte în detaliu. „Și anume, legate de formarea Autorității Naționale de Integritate, concursurile care sunt organizate de acest Consiliu, planurile legate de lupta împotriva corupției, dar și proiecte mai concrete legate de frauda bancară, investigațiile Kroll și acea platformă creată multi-instituțională pentru prevenirea sau lupta împotriva traficului de ființe umane”, a adăugat Candu.

La rândul său, Premierul Pavel Filip a menționat că ședințele acestea și-au demonstrat eficiența.

„Este bine când proiectele sunt aprobate în Guvern și apoi transmise în Parlament, este bine când ele sunt discutate în Comisiile parlamentare, dar este și mai bine când pe această platformă se poartă discuții, se ridică întrebări și se găsesc soluții. Tehnic, sunt proiecte care întârzie, sunt proiecte care trebuie prioritizate și despre acest lucru am vorbit astăzi. În trecut, noi am încercat să elaborăm un plan de acțiuni unitar, care să cuprindă toate planurile pe care le avem și pentru a ne fi mai ușor să monitorizăm implementarea acțiunilor, iar acum avem acest plan și este foarte simplu să vedem unde sunt progresele. O atenție deosebită am atras și la realizările din acțiunile foii de parcurs 2, sunt acțiuni care ne mobilizează mai bine. Am văzut care sunt restanțele, fiecare și-a făcut notițele, astfel ca până la finele anului să eliminăm restanțe și să realizăm obiectivele”, a conchis Filip.

Andriana Cheptine   

Sondaj

  • Ce rezultat credeţi că vor da protestele opoziţiei pro-europene?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online