[ X ]
Breaking news12 Octombrie 2017 10:47

Maia Sandu, la PG: Nu renunțăm la denunț, chiar credem că este un caz de uzurpare a puterii

Președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, i-a fost atribuită calitatea de martor, în urma denunțului depus la Procuratura Generală privind atragerea la răspundere penală a lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a puterii în stat.

După cum comunică TRIBUNA, Maia Sandu a fost invitată astăzi la Procuratură. În cadrul întrevederii, procurorul Denis Rotaru i-a adus la cunoștință despre art. 113 din Codul Penal privind răspunderea penală în cazul unui denunț fals.

„Am fost invitată și mâine la aceeași ședință, doar că în calitate de martor. Noi interpretăm acest lucru ca o intenție de intimidare, mai ales dacă să comparăm cu denunțul nostru împotriva lui Igor Dodon. Aici s-a mers mai departe cu spectacolul, aducându-mi la cunoștință această prevedere. Nu renunțăm la denunț. Chiar credem că este un caz de uzurpare a puterii. Este de datoria Procuraturii să verifice lucrurile”, a spus Maia Sandu.

În urma denunțului depus, s-a inițiat un proces penal. În calitate de martori, potrivit autorilor, sunt toți cetățenii.

În cadrul urmăririi penale, există probabilitatea ca și Vlad Plahotniuc să fie interogat.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online