[ X ]
Important12 Octombrie 2017 17:00

Declarație: A fost de datoria Chișinăului să găsească soluția introducerii votului mixt, pentru că RM risca să devină stat federal

„A fost de datoria Chișinăului oficial să găsească soluția introducerii votului mixt, pe liste de partid și în circumscripții electorale, pentru ca socialiștii moldoveni să nu dețină o majoritate parlamentară, care să declare Republica Moldova stat federal chiar în anul Centenarului Unirii”. Declarația a fost făcută de jurnalistul Victor Nichituș într-o nouă postare pe blogul său, în contextul recentelor declarații de la întrevederea președinților Republicii Moldova și Federației Ruse.

După cum comunică TRIBUNA, Nichituș consideră că răspunsul din spatele cuvintelor spuse de cei doi președinți „este la suprafață: federalizarea Moldovei”.

Potrivit spuselor sale, păstrarea vechiului Cod Electoral ar fi garantat transformarea RM în stat federal.

„Presiunile politice făcute de Maia Sandu și Andrei Năstase la Bruxelles,  pentru păstrarea votului pe liste de partid sunt manifestări care pot fi interpretate ca acțiuni în favoarea federalizării Republicii Moldova. Prefer să consider că cei doi politicieni nu au conștientizat până la capăt consecințele păstrării vechiului Cod Electoral. Dacă vor continua criticile la adresa votului mixt și vor refuza participarea într-un larg bloc electoral pro-european, înseamnă că acceptă federalizarea statului moldovean. Și e grav de tot”, a subliniat jurnalistul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la următoarele alegeri parlamentare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online