[ X ]
Breaking news12 Octombrie 2017 09:30

Concluziile făcute de Președintele Dodon după discuțiile din cadrul ședinței Consiliului şefilor de stat UEEA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a concluzionat că discuţiile în cadrul şedinţei Consiliului şefilor de stat Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) au fost deschise şi fructuoase.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că liderii ţărilor ce fac parte din Uniunea Economică Eurasiatică au salutat cererea Republicii Moldova de a obţine statutul de stat-observator în cadrul acestei structuri.

„A fost examinată, din aspect conceptual, chestiunea privind aprobarea regulamentului privind participarea la UEEA a ţărilor-observatoare. A fost luată decizia de ajustare a tuturor momentelor tehnice, legate de această chestiune. Consider că obţinerea Moldovei a statutului de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice este punctul de plecare pentru intensificarea cooperării, dezvoltarea relaţiilor strategice interstatale şi crearea unor oportunităţi substanţiale pentru dezvoltarea economică a ţării noastre. Le mulţumesc colegilor-preşedinţi din cele 5 state pentru decizia principială pozitivă referitor la aprobarea statutului de observator în cadrul UEEA pentru Moldova. În mod special, exprim sincere mulţumiri dlui Vladimir Putin pentru susţinerea în această şi alte chestiuni”, a punctat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a reiterat că Moldova trebuie să aibă relații bune politice și economice atât la Vest, cât și la Est. „Trebuie să construim poduri, nu bariere. Doar așa ne va reuși să avansăm”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce rezultat credeţi că vor da protestele opoziţiei pro-europene?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online