[ X ]
Exclusiv12 Octombrie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Două sondaje în aceeaşi zi

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 12 octombrie 2016.

Un nou secretar de stat

Guvernul a numit-o pe Rodica Scutelnic secretar de stat la Ministerul Sănătății. În cadrul prezentării ei, s-a menţionat că activa în serviciul public de 12 ani.

Acuzaţiile lui Roman Mihăieş

Roman Mihăieș, pretendentul la funcția de Președinte al RM, care nu a fost înregistrat de CEC, a susținut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că listele sale de semnături au fost fraudate intenționat. El a adus în calitate de probe declaraţiile unui operator al CEC. Roman Mihăieş a declarat că se va adresa la CSJ. În aceeaşi zi, CEC a venit cu o reacţie oficială, calificînd drept nefondate acuzaţiile aduse.

Două sondaje în aceeaşi zi

Compania Intellect Group şi Centrul de Cercetare Sociologică din Republica Moldova au prezentat rezultatele a două sondaje de opinie. Ambele îl dădeau favorit la Preşedinţia ţării pe socialistul Igor Dodon, numai că într-un caz contracandidatul său de bază era Maia Sandu, iar în altul – Marian Lupu. Sondajele s-au referit şi la perspectivele partidelor în caz de alegeri parlamentare.

Şedinţa CGIE

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat şedinţa Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană  (CGIE), în cadrul căreia s-a discutat despre ultimele evoluţii în contextul pregătirii pentru reuniunile Comitetului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană şi a Comitetului de Asociere în configuraţia comerţ din perioada 17-19 octombrie 2016.

Ana Guţu – la Cahul

Ana Guțu, liderul Partidului „Dreapta”, candidat la Preşedinţia RM, a avut întîlniri cu profesorii și studenții Universității „Bogdan-Petriceicu Hașdeu” din Cahul și cu elevii și prfesorii liceului „Ioan Vodă” din Cahul.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online