[ X ]
Important10 Octombrie 2017 06:00

IPOTEZĂ-ŞOC: Dezbaterile din Parlamentul European privind Moldova au avut legătură directă cu problema legată de Catalonia

Dezbaterile din Parlamentul European privind Moldova au avut legătură directă cu problema legată de Catalonia. Cel puţin, asta sugerează, într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Victor Nichituş.

„Dezbaterile referitoare la situația din Republica Moldova au fost introduse pe ordinea de zi de către eurodeputații Partidului Popular European. S-a crezut, probabil, că discuția referitoare la situația din Republica Moldova ar putea amâna dezbaterea de urgență pe tema situației din Catalonia, unde guvernul Partidului Popular, membru al PPE, a făcut apel la forță pentru a opri desfășurarea unui referendum aprobat de către guvernul provinciei. Madridul a respins apelul la dialog al Parlamentului European dar și apelul liderului separatist catalan la mediere, atât timp cât guvernul catalan continuă să amenințe că va înfăptui secesiunea”, notează el.

Jurnalistul notează că „partidul de guvernământ din Spania face parte din grupul politic al PPE, acesta este motivul pentru care popularii europeni au preferat să amâne o dezbatere din care să se vadă că, în criza catalană, guvernul Rajoy, a preferat opțiunea gorilei furioase”. „Nu le-a reușit. Social democrații europeni au subliniat că nu este pentru prima dată când guvernul sprijinit de PPE reacționează violent la proteste și că o parte din vina pentru apetitul secesionist îi aparține și lui Rajoy”, mai scrie el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online