[ X ]
Exclusiv10 Octombrie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Lansarea în campanie a Silviei Radu

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 10 octombrie 2016.

Lansarea în campanie a Silviei Radu

Candidatul independent la funcția de Președinte al R. Moldova, Silvia Radu s-a lansat oficial în campania prezidențială și a prezentat programul său politic. Ea a declarat că va realiza o campanie electorală care se va axa pe puterea cetățenilor, iar Președintele ales va fi unul al poporului.

Deputaţii moldoveni – la APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a participa la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care a avut loc la Strasbourg, în perioada 10-14 octombrie 2016. Din componența delegației au făcut parte deputații Valentina Buliga, Liliana Palihovici, Maria Postoico și Valeriu Ghilețchi.

Conferinţa Maiei Sandu

Candidatul la funcția de Președinte al R. Moldova din partea Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Maia Sandu a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a cerut ca numirea în funcție a Procurorului General să se facă în conformitate cu legea. Maia Sandu a declarat că prevederile noii Lege a Procuraturii intraseră în vigoare, cu excepţia celor ce ţineau de numirea Procurorului General.

Întrevederile lui Nicolae Timofti şi Pavel Filip cu Urban Ahlin

Cadrul de colaborare moldo-suedez şi posibilităţile de intensificare a dialogului politic bilateral au fost abordate la întrevederile Preşedintelui Nicolae Timofti şi   Prim-ministrului Pavel Filip cu Preşedintele Parlamentului Regatului Suediei, Urban Ahlin.

Decizia CA în cazul lui Andrei Donică

Magistraţii de la Curtea de Apel au decis că activistul Andrei Donica, cel care i-a vărsat o găleata cu lapte în cap ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu să fie eliberat de sub control judiciar. Susţinătorii acestuia au aplaudat pe holul instanţei.

Marian Lupu – la Orhei

Liderul PDM, Marian Lupu a avut o întrevedere cu mai multe colective de cadre didactice din raionul Orhei. În cadrul întrevederii, el a declarat că modernizarea învățămîntului din Republica Moldova trebuie să continue prin asumarea standardelor europene și obiectivelor de școlarizare, care să fie implementate consecvent în anii care vin.

Întrevederea lui Roman Boţan cu Jaroslav Ludva

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Roman Boțan a avut o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jaroslav Ludva. La discuții a participat și Ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, Zdeněk Krejčí.

Întrevederile electorale ale lui Igor Dodon

Igor Dodon, liderul PSRM, candidat la Preşedinţia RM, a avut o întîlnire cu angajaţii fabricii „Bucuria”. De asemenea, el a vizitat o instituţie pentru persoane cu necesităţi speciale.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Ce rezultat credeţi că vor da protestele opoziţiei pro-europene?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online