[ X ]
Important8 Octombrie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o săptămână destul de „rodnică”, or Guvernul a reuşit să adopte o serie de documente importante, iar el, personal, a participat la acţiuni de rezonanţă.

Fără îndoială, cel mai important document adoptat de Guvern în această săptămână a fost Politica fiscală și vamală pentru anul 2018, care stabilește reguli clare de impozitare, bazate pe echitate și simplitate fiscală şi care urmează să asigure atât stimularea mediului investițional în Republica Moldova, cât și creșterea încasărilor la bugetul de stat.

De asemenea, Executivul a aprobat Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Î.S. „Calea Ferată din Moldova pentru anii 2018 – 2021”, elaborată la inițiativa Premierului Pavel Filip și a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Un alt document important aprobat Cabinetul de miniştri este Regulamentul de organizare şi funcţionare a Corpului de Control al Prim-ministrului, fiind stabilit efectivul-limită al acestuia în număr de 8 unități de personal, parte a efectivului-limită a Cancelariei de Stat. Corpul de Control ar putea face şi mai eficientă activitatea Premierului.

Tot în această săptămână a avut loc „Moldova Business Week 2017”, catalogat de Pavel Filip drept cel mai important forum de afaceri din țara noastră.

De asemenea, Premierul a participat la festivitatea dedicată Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, unde a avut ocazia să interacţioneze cu circa două mii de cadre didactice din toată țara.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Cine are nevoie de presă liberă în Moldova?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...