[ X ]
Important5 Octombrie 2017 06:00

OPINIE: Maia Sandu nu îi va putea spune „nu” lui Joseph Daul când acesta îi va solicita ca PAS să fie alături de PDM

E firesc ca, în cazul în care partidele afiliate Partidului Popular European vor trece pragul electoral, Joseph Daul (președintele PPE) să facă presiuni la adresa lor pentru alcătuirea unei alianțe post electorale. Despre aceasta scrie, într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Victor Nichituş.

După cum relatează TRIBUNA, el crede că „responsabilitatea Maiei Sandu este triplă: în fața cetățenilor moldoveni, care au votat-o la prezidențiale, în fața politicienilor români, care investesc în ea și în fața PPE”. „Este conștientă Maia Sandu de aceste responsabilități? Probabil, da. De aici ezitările și erorile ei. Deloc dispusă spre concesii, Maia Sandu încă nu este un lider politic care să se adapteze situațiilor din jocul politic moldovenesc, de asta, gafează repetat. Acest lucru se întâmplă în ciuda simpatiilor de care beneficiază la București ori la PPE. În condițiile în care Bruxelles-ul își dorește menținerea Republicii Moldova în siajul european este imatur să declari că nu faci alianță cu PDM, formațiunea care asigură în prezent implementarea politicilor de apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană”, crede Victor Nichituş.

El susţine că „Maia Sandu face în politica moldavă atât cât poate”. „Îi amintesc doar de vorba din bătrâni care zice că, odată intrat în horă, trebuie să joci. Dacă va intra în hora popularilor europeni, așa cum își dorește, liderul PAS va trebui să joace așa cum i se va spune. Politica înseamnă concesii. Nu cred că Maia Sandu îi va spune „nu” lui Joseph Daul, liderul PPE, atunci când acesta îi va solicita ca PAS să fie alături de PDM, în viitoarea alianță pro-europeană. Dacă își dorește să conducă jocul politic de la Chișinău, Maia Sandu trebuie să învețe arta compromisului politic în care scopul, scuză mijloacele: Moldova trebuie să rămână europeană”, mai notează sursa citată.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online