[ X ]
Important1 Octombrie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova

Campania iniţiată de socialişti în susţinerea formei prezidenţiale de guvernare a fost unul dintre cele mai discutate subiecte politice ale săptămânii, dar, totodată, şi un eveniment care a schimbat în mare măsură percepţia privind starea de lucruri de pe arena politică, înclinând semnificativ balanţa în favoarea Preşedintelui Igor Dodon.

Primul mare beneficiu pe care socialiştii şi Igor Dodon îl obţin prin această campanie este că ei răspund indirect tuturor criticilor ce răsună în adresa Preşedintelui Igor Dodon precum că nu a reuşit să-şi onoreze promisiunile electorale făcute în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Al doilea mare beneficiu este că, prin această campanie, socialiştii şterg impresia neplăcută ce s-a creat după ce a fost blocat referendumul iniţiat de Preşedinte şi care urma să aibă loc pe data de 24 septembrie, unii grăbindu-se anterior să declare că şeful statului a arătat neputincios pe fonul blocării acestui referendum.

Al treilea mare beneficiu este că această campanie va permite socialiştilor să-şi mobilizeze activul, dar şi susţinătorii în ajunul, dar şi în anul electoral 2018.

Al patrulea mare beneficiu este că, prin această campanie, socialiştii îşi credibilzează de pe acum rezultatul pe care ar urma să-l obţină în cadrul următoarelor alegeri parlamentare, or să colectezi un milion şi jumătate de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot într-un an electoral înseamnă mult.

Al cincilea mare beneficiu este că, prin lansarea acestei campanii, socialiştii au intrat de facto în campania electorală a următoarelor alegeri parlamentare, identificând o temă puternică, care le poate aduce un bun rezultat.

Într-un cuvânt, Igor Dodon şi echipa sa au făcut o mişcare puternică, care i-ar putea avantaja enorm într-un viitor nu chiar atât de îndepărtat.

TRIBUNA precizează: Igor Dodon s-a născut la data de 18 februarie 1975, în satul Sadova din raionul Călărași. A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova (1997) și apoi Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (1998). Ulterior, a absolvit Facultatea de Drept în Economie din cadrul Institutului Internațional de Management. A obținut titlul științific de doctor în științe economice la Academia de Studii Economice din Moldova, Catedra Bănci și Burse de Valori. După absolvirea instituțiilor de învățămînt, din 1997 pînă în 2001 Igor Dodon a activat la Bursa de Valori a Moldovei. În perioada noiembrie 2001 – mai 2005, a exercitat funcția de președinte și membru al Consiliului de directori al Depozitarului Național de Valori Mobiliare al Moldovei SA. În perioada septembrie 2002 – mai 2005 a activat în funcția de președinte al Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei. În mai 2005, Igor Dodon este numit în funcția de viceministru al Economiei și Comerțului a Republicii Moldova. În septembrie 2006, este numit în funcția de ministru al Economiei și Comerțului. Din martie 2008 este și prim-vicepremier în Guvernul Republicii Moldova. Din 2009 este deputat în Parlament. Din 2011 este lider al PSRM. Pe data de 13 noiembrie 2014 a fost ales Preşedinte al RM, cu peste 52% din voturile cetăţenilor care au participat la votare.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online