[ X ]
Breaking news26 Septembrie 2017 12:25

Ministru de Externe al Ciprului: Vizita mea la Chișinău este o oportunitate pentru evalua relațiile bilaterale

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, 26 septembrie 2017, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

După cum comunică TRIBUNA, în cadrul întrevederii, miniştrii au evaluat întreg spectrul agendei bilaterale moldo-cipriote și au convenit întreprinderea măsurilor necesare pentru avansarea cooperării în toate domeniile de interes reciproc.

De asemenea, Ministrul Andrei Galbur a reiterat obiectivele Republicii Moldova anunțate de către delegația moldovenească în cadrul participării la sesiunea a 72-a a Adunării Generale ONU de la New York.

„În acest an împlinim 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. În toți acești ani Cipru a fost un partener internațional extrem de important pentru Republica Moldova și un susținător activ. Am discutat despre necesitatea continuării procesului în tot ceea ce ține de parcursul european printr-o abordarea paralelă.  Am trecut în revistă ultimele evoluții în dosarul transnistrean în procesul de reglementare 5+2, aceasta este un sentiment reciproc, pentru că R. Moldova a sprijinit și va continua să sprijine plenar în problema ce ține de nordul țării pentru a identifica o soluție în baza principiul integrități teritoriale”, a declarat Andrei Galbur.

Ioannis Kasouldes, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, a declarat că R.Moldova va fi susținută în continuare.

„Prezența mea aici demonstrează atenția pe care o atribuie  Cipru R. Moldova, este o oportunitate pentru a evalua relațiile noastre și posibilitatea de a colabora și mai departe. Am cerut atenție sporită, Republicii Moldova, în ceea ce privește cadrul juridic, ce trebuie să fie modernizat. Există încă un domeniu important de colaborare, este vorba de parcursul de integrare europeană și, de asemenea, liberalizarea regimului de vize. Sperăm și pe viitor să colaborăm cu Republica Moldova”, a declarat ministrul.

De menționat că, în anul curent se celebrează aniversarea a 25 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Cipru, iar vizita diplomatului cipriot la Chişinău se încadrează în şirul de evenimente dedicate marcării acesteia.

Anastasia Borta 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online