[ X ]
Important25 Septembrie 2017 16:00

OPINIE: Ambasadorul României la Chișinău are o altă strategie de relaționare cu oficialii moldoveni

Recenta declaraţie a președintelui român, Klaus Iohannis precum că România trebuie să ajute instituțional Republica Moldova și nu anumiți politicieni moldoveni „a dat fiori reci dreptei politice moldovene care se aștepta la o posibilă asistență tehnică și politică din partea unor cercuri oficiale românești”. De această părere este jurnalistul Victor Nichituş.

„Șeful statului român a spulberat orice urmă de speranță a opoziției extraparlamentare din Republica Moldova atunci când, cu subiect și predicat, l-a felicitat pe premierul moldovean Pavel Filip. „ (…) Moldovenii merită întreaga atenție a României și vă felicit domnule prim ministru fiindcă dumneavoastră ați reușit în aceste vremuri complicate să conduceți Guvernul într-un fel care vă face cinste”, a spus șeful statului român”, notează jurnalistul într-o postare pe blogul personal.

În opinia sa, „abordarea președintelui României față de Republica Moldova este una matură și pragmatică”, „o abordare care pleacă de la realitatea din teren”. „Semn că ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, are o altă strategie de relaționare cu oficialii moldoveni și nu numai. O strategie care pleacă, probabil, de la ideea că România a cheltuit în Republica Moldova enorme resurse de încredere pentru a obține un rezultat considerabil de mic. Tocmai pentru ca statul român să nu mai calce pe aceleași greble, susțin noua abordare a președintelui Iohannis, cea care spune că cea mai bună investiție a statului român este în instituții și cetățeni, și nu în politicieni. Și asta în ciuda unor abordări mai puțin prietenoase față de statul român, ale unor politicieni moldoveni care nu s-au obișnuit cu funcția pe care o ocupă”, mai scrie Victor Nichituş.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce rezultat credeţi că vor da protestele opoziţiei pro-europene?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online