[ X ]
Important14 Septembrie 2017 06:00

Jurnalist: Vlad Plahotniuc ştia că Igor Dodon nu îl va accepta pe Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării

„Președintele Partidului Democrat știa că șeful statului moldovean nu îl va accepta pe Eugen Sturza la Ministerul Apărării. Președintele moldovean a anunțat că Eugen Sturza nu va fi acceptat nici la o a doua nominalizare. Semn că desfășurarea evenimentelor a trecut deja de punctul în care se mai putea menține pacea politică. Exact asta s-a dorit”, scrie, într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Victor Nichituş.

După cum relatează TRIBUNA, el menţionează că „unii comentatori politici moldoveni consideră că liniștea politică va fi menținută și că, într-un final, în fotoliul de la Apărare va fi numit un ministru convenabil atât socialiștilor cât și democraților moldoveni”. „Se înșeală! Nu asistăm la un spectacol bine regizat. Repet, în Republica Moldova a început un război politic total care va duce la reducerea împuternicirilor constituționale ale președintelui Dodon”, precizează el.

Victor Nichituş aminteşte că, „alături de anunțul privind nominalizarea lui Sturza la Apărare, liderul Partidului Democrat a declarat că majoritatea parlamentară va modifica Constituția Republicii Moldova și va introduce în textul Legii Supreme o referință care să spună clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”. „Acest amendament va fi făcut. Sunt sigur că odată cu această modificare a Constituției Republicii Moldova, vor fi modificate și articolele care țin de prerogativele președintelui Republicii Moldova. Sunt destule voci care susțin că, pentru o republică parlamentară șeful statului are prea multe împuterniciri”, menţionează el.

Jurnalistul susţine că „Rubiconul politic a fost trecut”. „Vom fi martorii unui război politic care la final va duce la clarificarea atribuțiilor șefului statului într-un regim parlamentar și va stabili odată pentru totdeauna cursul spre occident al Republicii Moldova”, crede el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online