[ X ]
Exclusiv14 Septembrie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Un nou secretar general al Guvernului

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 14 septembrie 2016.

Conferinţa lui Artur Croitor

Artur Croitor, candidat la funcția de Președinte al RM, a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că își propune să realizeze o serie de schimbări atunci cînd va ocupa funcția de şef al statului, printre obiectivele sale numărîndu-se: combaterea corupției, asigurarea veteranilor și armatei RM, întrebările legate de diaspora Moldovei, dar și întrebările sociale.

Anunţul asociaţiilor obşteşti

Mai multe asociații obștești au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că vor boicota alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016. Reprezentanții asociațiilor au declarat că „boicotarea acestor alegeri reprezintă o șansă de a salva Moldova”.

Conferinţa lui Sergiu Brînzan

Candidatul independent la funcția de Președinte al RM, Vadim Brînzan, în cadrul unei conferințe de presă, a criticat legislaţia în vigoare, calificînd-o drept discriminatorie în raport cu candidaţii independenţi, şi a declarat că scopul urmărit este ca următorul Președinte al RM să fie unul comod și servil actualei  guvernări.

Apelul PG

Procuratura Generală (PG) a lansat un apel către toţi concurenţii electorali şi formaţiunile politice, să se documenteze într-o manieră cît mai corectă şi aprofundată despre atribuţiile şi principiile funcţionale ale instituţiei, astfel încît să se abţină de a o antrena în competiţii electorale şi dezbateri politice.

Solicitarea Premierului

Premierul Pavel Filip a lansat un apel către miniștri să nu se implice în campania electorală, ci să-și continue activitatea la Guvern. În debutul ședinței Guvernului, Prim-ministrul a spus că nu vrea ca două luni să fie pierdute.

Un nou secretar general al Guvernului

Guvernul l-a eliberat pe Tudor Copaci din funcţia de Secretar general al Guvernului şi a numit-o în această funcţie pe Lilia Palii, care a deținut pînă atunci funcția de consilier principal de stat al Premierului.

Audieri parlamentare privind combaterea traficului de droguri

Prevenirea și combaterea consumului de droguri, precum și combaterea rețelelor criminale ale traficanților de droguri au fost discutate în cadrul unor audieri publice organizate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Violeta Ivanov – la o importantă conferinţă ştiinţifică

Președinta Comisiei administrație publică, dezvoltarea regională, mediu și schimbări climatice a Parlamentului, Violeta Ivanov a participat la Conferința științifică internațională „Probleme ecologice și geografice în contextul dezvoltării durabile a Republicii Moldova: realizări și perspective”. Conferința a fost organizată cu prilejul aniversării a 150 de ani de la apariția ecologiei ca știință și a 70-a de la fondarea primelor instituții științifice academice.

Circa 100 noi membri ai PDM

Aproape 100 de tineri din Ialoveni au devenit membri ai PDM, în prezenţa liderului partidului, Marian Lupu. „PDM este un loc foarte bun pentru tinerii care își doresc să facă politică, dar și un loc unde tinerii pot lega prietenii și pot contribui la diferite proiecte cu impact social”, le-a spus Marian Lupu celor aproape 100 de tineri.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Ce rezultat credeţi că vor da protestele opoziţiei pro-europene?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online