[ X ]
Breaking news13 Septembrie 2017 12:30

Șeful statului a refuzat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. Uite pe cine propune Dodon!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi un răspuns către Premierul Pavel Filip, prin care refuză candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării.

După cum informează TRIBUNA, în cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon a declarat că „înaintarea unei persoane care nu este profesionistă, a unei persoane asupra căreia planează suspiciuni de încălcarea legislației ce ține de surse externe, o astfel de candidatură nu poate fi promovată la funcția de ministru al Apărării”.

„Acesta este un pas de lichidare, vă bateți joc de ofițeri. Eu voi fi tot timpul alături de militari. Eu nu am experiență mare militară, dar sunt oameni cu experiență care cunosc ce înseamnă MA. De aceea, astăzi am semnat răspuns dl. Filip, prin care refuz candidatura lui Eugen Sturza și, în același timp, am semnat o scrisoare prin care recomand, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, un profesionist la funcția de ministru”, a precizat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a menționat că este vorba despre candidatura lui Victor Gaiciuc, general, fost vice-ministru, ministru, Ambasador.

„Are experiență suficientă, este un profesionist în funcția de ministru. Am semnat scrisoare prin care recomand Guvernului să înainteze această candidatură conform procedurilor. Dacă veți insista în continuare pe persoane incompetente, indiferent de câte ori le veți promova, indiferent de deciziile CC, eu astfel de decret nu o să semnez”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online