[ X ]
Breaking news13 Septembrie 2017 14:30

„Locuințe Sociale” la Orhei: 500 de lei pe lună, timp de 35 de ani, fără dobîndă

Primarul de Orhei, Ilan Șor a dat startul astăzi, implementării programului „Locuințe Sociale”, destinat funcționarilor publici, lucrătorilor din sectorul bugetar și tinerelor familii din Orhei, care vor beneficia de propria locuință, achitând lunar o rată simbolică în sumă de până la 500 lei, timp de 35 ani, fără dobândă. 

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, prin intermediul acestui proiect, edilul Ilan Șor, își propune să susțină familiile cu venituri reduse, și în special, să motiveze tinerii specialiști ce activează în sectorul bugetar din Orhei.

„Lucrările de construcție au fost inițiate, pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei. În total în municipiul Orhei vor fi construite aproximativ 25 de case, de tip „Townhouse”, fiecare va include câte 4 apartamente. Prima casă va fi dată în exploatare de Ziua Orașului, 8 noiembrie, iar noii locatari vor întâlni Revelionul în propria casă.  Apartamentele vor dispune de un hol, living, dormitor, bucătărie și bloc sanitar.   Mai mult, fiecare familie va avea intrare separată, precum și o curte privată cu un teren de 260 metri pătrați, iar după necesitate și preferințe, proprietarii vor avea posibilitatea să-și extindă zona rezidențială a locuințelor”, se spune în comunicat.

Potrivit unui studiu preliminar efectuat de echipa Primarului de Orhei, decizia de a construi case cu un număr mic de apartamente, tip „Townhouse”, se încadrează perfect în planul urbanistic și arhitectural al orașului.

„Locuințele sociale sunt construite după o tehnologie modernă, cu utilizarea materialelor de cea mai înaltă calitate ce implică costuri reduse și ridicarea acestora în termen scurt. De asemenea, pentru finalizarea în termen a lucrărilor sunt implicați zeci de muncitori profesioniști.  Conform unui studiu realizat de specialiștii în domeniu, caracteristica principală a locuințelor, constă în accesibilitatea acestora pentru tinerele familii, funcționarii publici și lucrătorii din sectorul bugetar, iar programul de finanțare este unic în țara noastră și avantajos, ceea ce va permite noilor proprietari sa-și răscumpere locuința fără a aduce prejudicii bugetului familiei, achitând o rată lunară de până la 500 lei, timp de 35 ani, fără dobândă”, se mai spune în comunicat.

Prezent la evenimentul de lansare, Primarul Ilan Șor a menționat că  în Orhei „ oferim cea mai accesibilă locuință socială din țară, fără dobândă și cu o rată lunară în sumă de până la 500 lei, timp de 35 de ani ”.

De asemenea, edilul a mai menționat că scopul acestui program este de a susține tinerii specialiști care activează în sectorul bugetar din Orhei.

„Sperăm că, odată cu lansarea acestui program vom combate fenomenul migrațional al populației și, cu siguranță, acest proiect va contribuia la dezvoltarea economiei orașului. Datorită acestui proiect vom atrage noi specialiști în sectorul bugetar și vom transforma municipiul Orhei într-un oraș atractiv, cu posibilități de dezvoltare pentru viitorul tinerilor.  Mai mult, prin acest proiect garantăm un viitor luminos și o dezvoltare prosperă a orașului Orhei.  Și, bineînțeles, suntem bucuroși că datorită acestui program ajutăm tinerii  care activează în sectorul bugetar și funcționarii publici să-și realizeze visul de a avea propria locuință”, a punctat edilul.

Potrivit lor, locuințele sociale vor fi repartizate conform unui regulament, care urmează a fi aprobat de Consiliul Municipal Orhei.

„Proiectul „Locuințe Sociale”, prezentat la începutul anului curent împreună cu alte priorități ale echipei primarului Ilan Șor, constituie un alt proiect social implementat în municipiul Orhei, care vine să sprijine tinerele familii și funcționarii publici din Orhei”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online