[ X ]
Exclusiv13 Septembrie 2017 10:00

Analist: Acum dispoziţiile în Chișinău sunt în defavoarea domnului Chirtoacă

Analistul politic, Alexei Tulbure a vorbit pentru TRIBUNA despre posibilele urmări ale referendumului pentru revocarea din funcţie a Primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, preconizat pentru 19 noiembrie.

Alexei Tulbure susţine că „acum dispozițiile în Chișinău sunt în defavoarea domnului Chirtoacă”. „Acest referendum se va solda cu rechemarea primarului, având în vedere rezultatele administrării lui în ultimii ani. Chiar dacă pe parcursul mai multor alegeri a reușit să mobilizeze electoratul și să câștige alegerile, acum, după atâtea scandaluri, inclusiv cu parcările, construcțiile neautorizate, cred că inițiatorii referendumului au șansa să obțină un rezultat favorabil lor”, a spus el.

Alexei Tulbure a vorbit şi despre principalii concurenți la Primărie, în cazul unor alegeri locale anticipate. „De la socialiști, îl văd pe Ion Ceban. Cred că va fi unul din principalii pretendenți la fotoliul de edil al capitalei. Posibil de pe dreapta să fie candidatura domnului Alexandru Tănase. S-a vehiculat că el, într-o formulă sau alta, va veni în politică. Asta ar fi o pistă pentru d-lui. Cred că se va bucura și de susținerea PD-ului, iar Ilian Cașu va fi de la „Partidul Nostru”, a conchis Tulbure.

Mihaela Conovali

foto: www.europalibera.org

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online