[ X ]
Exclusiv12 Septembrie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Lansarea inițiativei pentru alegeri prezidențiale transparente

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 12 septembrie 2016.

Inna Popenco – la Călărași

Candidatul Președinția RM, Inna Popenco, a avut o întrevedere cu locuitorii orașului Călărași, în cadrul Conferinței teritoriale a Mișcării Social-Politice „Ravnopravie”. În cadrul întîlnirii, ea a declarat că, „viitorul Președinte al republicii trebuie să se concentreze pe dezvoltarea proiectelor sociale, dezvoltarea domeniului economic, atragerea investițiilor și să nu se ascundă în spatele unor slogane politice și vorbe în vînt”.

Mesajul lui Gianni Pittella

Gianni Pittella, Președinte al Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D Group din PE), a transmis un mesaj de felicitare lui Marian Lupu, liderul PDM, cu ocazia înregistrării în alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din data de 30 octombrie 2016.

Lansarea inițiativei pentru alegeri prezidențiale transparente

Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), Centrul de Investigații Jurnalistice și Ziarul de Gardă au anunţat că vor monitoriza alegerile prezidențiale, iar pentru aceasta au lansat inițiativa pentru alegeri prezidențiale transparente. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Anunţul delegaţiei Comisiei de la Veneţia

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia, care se afla într-o vizită de documentare în Republica Moldova, a anunţat că, Comisia de la Veneția se va expune public asupra proiectului de Lege cu privire la statutul etnocultural al raionului Taraclia, după ce documentul va fi discutat la una din următoarele ședințele sale.

Conferinţa Maiei Sandu

Preşedintele Partidului „Acţiune şi Solidaritate” (PAS), Maia Sandu a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că problemele sistemului de pensii sînt foarte serioase, iar amînarea rezolvării lor va duce la o nouă criză de proporţii în Republica Moldova, cu implicaţii şi mai grave decît cele ale furtului miliardului din sistemul bancar.

Eveniment cu tentă europeană important, organizat la Chişinău

Cea de-a doua reuniune a Comitetului  Director pentru evaluarea finală a implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei (CoE) privind susținerea reformelor democratice în Republica Moldova a avut loc la Chișinău. Participanții la reuniune au făcut o trecere în revistă a cadrului de acțiuni, au făcut un schimb de opinii asupra provocărilor, dar și a lecțiilor învățate  pe întreg  procesul de dezvoltare a reformelor democratice în Republica Moldova, în decursul a celor trei ani de activitate.

Conferinţa lui Artur Croitor

Artur Croitor, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că tot ce se făcea la acel moment în Moldova nu era altceva decît distragerea atenției de la problemele mult mai importante din societate. De aceea, el s-a declarat un susținător al protestelor care au avut loc împotriva guvernării.

Depunerea la CEC a semnăturilor în susţinerea lui Andrei Năstase

Grupul de inițiativă în susținerea candidatului la funcția de Președinte, Andrei Năstase, lider al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), a depus la CEC dosarul cu semnăturile colectate necesare pentru înregistrarea oficială în cursa electorală. Dosarul a inclus 25 de mii de semnături.

O nouă şedinţă în cazul lui Veaceslav Platon

A avut loc o noua şedinţă în cazul ex-deputatului Veaceslav Platon. Magistraţii au examinat o plîngere depusă de avocaţi împotriva procurorilor. Veaceslav Platon a fost adus la Judecătoria Buiucani, iar la intrarea în sediul instanţei acesta a strigat ca „în această ţară nu este procuratură, nu este justiţie, este doar Plahotniuc”.

Masă rotundă la CEC

Comisia Electorală Centrală a organizat o masă rotundă, la care au participat partidele politice și candidații desemnați la funcția de Președinte al Republicii Moldova. În cadrul evenimentului s-a discutat despre realizarea procedurilor electorale aferente scrutinului din 30 octombrie 2016.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online