[ X ]
Exclusiv11 Septembrie 2017 14:00

OPINIE: ONU are o experienţă relevantă în raport cu problema transnistreană şi ar putea fi atrasă în procesul de soluţionare a acesteia

În cadrul unei analize politice a portalului TRIBUNA, sunt examinate cinci posibile modificări a formatului de negocieri privind soluţionarea problemei transnistrene, iar una dintre acestea este eventuala atragere în procesul de negocieri a ONU.

„În ultima perioadă, ONU s-a manifestat destul de activ în procesul de dezarmare a trupelor FARC din Columbia (conflict ce a dezbinat această ţară în ultima jumătate de secol), în procesul de reunificare a Ciprului etc. Deci, ONU are deja o anumită experienţă relevantă în raport cu problema transnistreană şi cred că autorităţile RM au luat în calcul acest aspect când au solicitat respectivei organizaţii să ia în dezbatere şi problema retragerii trupelor ruse din Transnistria. Deci, cel puţin din punct de vedere teoretic, putem presupune că ONU ar putea deveni un nou jucător în procesul de soluţionare a problemei transnistrene”, notează sursa.

Notă: Varianta integrală a analizei politice poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online