[ X ]
Important8 Septembrie 2017 14:24

PN: În cazul în care un consilier local  comite o infracțiune, el trebuie să răspundă după toate rigorile legii

Partidul Nostru (PN) și-a exprimat poziția în privința consilierului local, ales pe listele formațiunii, din satul Luceşti, raionul Cahul, care a fost reținut de organele de drept sub acuzația de cultivare ilegală a canabisului.

După cum informează TRIBUNA, într-un comunicat de presă, organizația teritorială a raionului Cahul și Consiliul Național al „Partidului Nostru” și-a exprimat poziția: „în cazul în care un consilier local ales din partea formațiunii comite o infracțiune, el trebuie să răspundă după toate rigorile legii”.

„Gradul de vinovăție al acestui cetățean va fi determinat de organele de drept și de instanțele de judecată. În viitorul apropiat, va fi convocat Consiliul Național, care va lua decizia privind retragerea sprijinului politic și excluderea din partid al consilierului respectiv, dacă vinovăția lui va fi dovedită. După cum a subliniat în mod repetat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatii, toți trebuie să fie egali în fața legii, iar acei membri ai partidului politic care sunt în conflict cu legea vor trebui să răspundă pe deplin, şi să nu creadă că vor fi „protejați”, menționează semnatarii declarației.

Totodată, PN informează că, ca și orice altă formațiune politică, PN nu este obligat să răspundă pentru comportamentul fiecărui membru din rândul miilor de membri ai partidului.

„Vă reamintim că în aprilie 2017, „Partidul Nostru” a prezentat Consiliului Europei, un studiu în cadrul căruia a fost demonstrat că „Partidul Nostru” condus de Renato Usatii a devenit ținta principală a represiunilor politice ale regimului. „Lupta consecutivă a „Partidului Nostru” cu regimul oligarhic pentru restaurarea democrației și legalității în Moldova, popularitatea partidului în rândul populației l-a transformat într-o adevărată amenințare pentru clanurile mafiote care au capturat țara. Anume din acest motiv, încă de la începutul creării partidului, gangsterii puterii au dezlănțuit un val de represiuni împotriva partidului care nu a încetat până în prezent. Studiul oferă numeroase dovezi ale fabricării cauzelor penale împotriva lui Renato Usatii şi altor lideri și activiști ai „Partidului Nostru”, contra primarilor și consilierilor partidului, contra activiștilor civili, avocaților, persoanelor care au denunțat actele de corupție, contra jurnaliștilor. Actuala campanie murdară, dezlănțuită de mass-media plahotniucistă, arată încă o dată adevărata față a puterii banditești în statul capturat de către oligarhul Plahotniuc”, se mai spune în comunicat.

 Andriana Cheptine

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online