[ X ]
Editorial8 Septembrie 2017 07:00

O vizită la Reşedinţa lui Ilan Şor

Continuând vizitele pe care le fac politicienilor din Moldova, cărora le prezint prima enciclopedie politică a ţării, dar şi planurile echipei pe care o conduc legate de viitoarele volume ale acesteia, i-am făcut o vizită şi liderului Partidului Şor, Ilan Şor. Urmând tradiţia stabilită deja, în rândurile de mai jos voi expune câteva gânduri pe marginea acestei întâlniri.

Prima concluzie. Ilan Şor mi s-a părut destul de energic. Apropo, aceasta a fost prima dată când l-am văzut „pe viu”. Până acum îl văzusem doar la tv. Diferenţa între Ilan Şor „pe viu” şi Ilan Şor la tv e ca între cer şi pământ şi respectiva diferenţă e accentuată anume de faptul că e foarte energic, ceea ce nu ai spune, urmărindu-l pe micile ecrane.

A doua concluzie. Nu acceptă împărţirea electoratului în „de stânga”, „de dreapta”, „de centru” etc. Spune că s-a convins pe viu la Orhei că electoratul e o categorie unică şi anume astfel trebuie tratat, iar cei care-l împart pe diferite criterii sunt politicienii.

A treia concluzie. Consideră că cea mai bună modalitate de a face politică este să demonstrezi prin fapte concrete că poţi face ceva. Lasă să se înţeleagă că e adeptul sloganului: „Fapte, nu vorbe”.

A patra concluzie. Consideră că unele procedee din business pot fi „importate” şi în politică. În special cele ce ţin de organizarea muncii cât mai eficient pentru obţinerea unor rezultate bune.

A cincea concluzie. Este ambiţios. Spune că, dacă se implică în ceva, numaidecât vrea să ajungă cât mai departe. Lasă să se înţeleagă că aceasta e valabil şi în cazul implicării sale în politică.

A şasea concluzie. Ştie să asculte alte opinii. Mi-a adresat unele întrebări şi, chiar dacă pe faţa lui se citea că nu prea i-au plăcut răspunsurile, a mulţumit pentru opinii şi a spus că le va lua în calcul, pentru că i se par interesante.

A şaptea concluzie. Ştie să-şi aprecieze membrii echipei. Ştie care e contribuţia reală a fiecărui membru al echipei sale, nu se fereşte să vorbească despre lucrurile ce nu merg tocmai bine în echipa sa, dar şi despre eforturile depuse pentru a înlătura lacunele pe care le depistează.

A opta concluzie. Înţelege că, pentru a obţine succes în politică, e nevoie nu doar de muncă, ci şi de abordări strategice. Recunoaşte că echipa sa se confruntă cu unele dificultăţi în acest sens, dar e decis să le înlăture cât mai repede posibil.

A noua concluzie. Nu vede sens în polemici politice şi consideră că trebuie de reacţionat doar când se întrec anumite limite. Spune că fiecare actor politic trebuie să-şi urmeze propria cale, iar polemicele sterile sunt doar pierdere de timp şi de efort.

A zecea concluzie. Îşi vede viitorul legat de Moldova. Spune că, dacă nu era aşa, demult ar fi plecat şi poate că ar fi trăit mult mai bine, având mai puţine griji.

Igor Volniţchi

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online