[ X ]
Important27 August 2017 14:56

Primarul de Orhei, Ilan Şor, de Ziua Independenței, inițiază programul de întoarcere a orheienilor la Patrie

Primarul de Orhei, Ilan Şor, inițiază un program orăşenesc pentru întoarcerea locuitorilor din oraşul Orhei și raionul Orhei în patria lor, care au fost forțați să părăsească Moldova în căutarea unor câștiguri. Despre acest fapt, Primarul a declarat acest lucru la ceremonia de deschidere a manifestaţiilor de Ziua Independenței din Orhei.

După cum comunică TRIBUNA, potrivit lui Ilan Şor, în viitorul apropiat el va iniţia în cadrul Consiliului municipal al oraşului Orhei programul „Moldova – este Casa Mea!”. Primarul sugerează deschiderea a două birouri orheiene în Padova (Italia) și Moscova (Rusia), unde lucrează cel mai mare număr de concetățeni. Aceste birouri vor informa concetățenii despre locurile vacante din Orhei, despre salariile pe care le vor fi garantate.

Mult mai mult, inițiativa Primarului de Orhei, Ilan Şor, implică eliberarea cetățenilor care se întorc de la achitarea unor impozite locale pentru o perioadă de doi ani și o serie de alte beneficii.

„Trebuie să ne întoarcem cetățenii acasă, deoarece țări independente și dependente fără cetățeni nu există”, a declarat Ilan Şor.

Primarul de Orhei și-a exprimat speranța că această inițiativă a autorităților orașului va fi luată în considerare la elaborarea programelor naționale de întoarcere a cetățenilor moldoveni în patrie.

Porivit diverselor surse, în prezent există un milion și jumătate de migranți muncitori din Moldova în străinătate.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online