[ X ]
Important20 August 2017 14:00

Omul Săptămânii: Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova

Revenit din vacanţă, Președintele Igor Dodon a avut o săptămână extrem de încărcată, lucru care s-a văzut clar pe fonul lipsei de acţiune a majorităţii politicienilor din Moldova.

Chiar în debutul săptămânii, el a efectuat o vizită de lucru la Bulboaca, pentru a inspecta acțiunile militarilor Armatei Naționale, după apariţia unor informaţii precum că ar participa la destabilizarea situației din zona de securitate. După vizită, şeful statului a susţinut o conferinţă de presă.

Apoi, Președintele a avut o întrevedere cu Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Qatar, Ahmad Al-Hamadi, dar şi o întrevedere cu Pirkka Tapiola cu ocazia încheierii mandatului de Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova. Preşedintele l-a decorat pe Pirkka Tapiola cu „Ordinul de Onoare”.

O acţiune relevantă în acest context a fost şi ședința de lucru a Preşedintelui cu reprezentanții serviciului Consiliului Suprem de Securitate și a altor funcționari din cadrul Președinției. Subiectul principal pus în discuție a fost elaborarea unei noi Strategii a securității naționale a Republicii Moldova.

De asemenea, în această săptămână, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre situația actuală din țară și din regiune.

La finalul săptămânii, şeful statului a participat la festivităţile prilejuite de Ziua proclamării Republicii Găgăuzia şi de Ziua oraşului Comrat.

Tot în această săptămână, Președintele Igor Dodon, și soția sa, Galina Dodon, au vizitat familia Râșneac din satul Mărculești, raionul Florești, căreia i-au înmânat cheile unei case.

TRIBUNA precizează: Igor Dodon s-a născut la data de 18 februarie 1975, în satul Sadova din raionul Călărași. A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova (1997) și apoi Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (1998). Ulterior, a absolvit Facultatea de Drept în Economie din cadrul Institutului Internațional de Management. A obținut titlul științific de doctor în științe economice la Academia de Studii Economice din Moldova, Catedra Bănci și Burse de Valori. După absolvirea instituțiilor de învățămînt, din 1997 pînă în 2001 Igor Dodon a activat la Bursa de Valori a Moldovei. În perioada noiembrie 2001 – mai 2005, a exercitat funcția de președinte și membru al Consiliului de directori al Depozitarului Național de Valori Mobiliare al Moldovei SA. În perioada septembrie 2002 – mai 2005 a activat în funcția de președinte al Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei. În mai 2005, Igor Dodon este numit în funcția de viceministru al Economiei și Comerțului a Republicii Moldova. În septembrie 2006, este numit în funcția de ministru al Economiei și Comerțului. Din martie 2008 este și prim-vicepremier în Guvernul Republicii Moldova. Din 2009 este deputat în Parlament. Din 2011 este lider al PSRM. Pe data de 13 noiembrie 2014 a fost ales Preşedinte al RM, cu peste 52% din voturile cetăţenilor care au participat la votare.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online