[ X ]
Breaking news11 August 2017 11:33

O nouă ședință în dosarul lui Chiril Lucinschi: Instanța se va expune asupra unei cereri a avocaților

O nouă şedinţă de judecată în cauza penală a ex-deputatului Chiril Lucinschi a avut loc la 10 august 2017, în cadrul Judecătoriei Chișinău, Sediul Buiucani. Ședința de ieri a fost întreruptă, iar astăzi, începând cu ora 16.00, va fi continuată.

După cum comunică TRIBUNA, cu referire la un comunicat de presă, la începutul ședinței de judecată partea apărării a înaintat o cerere de recuzare Doamnei Judecător Elena Cojocari, însă cererea a fost respinsă.

Ulterior, avocaţii – Gheorghe Ulianovschi și Corina Stratu, au înaintat o altă cerere prin care au solicitat încetarea procesului penal, „având în vedere faptul că acţiunea penală pornită împotriva fostului deputat a fost pornită în mod anti-constituțional, cu încălcări grave de procedură penală”. „Pentru a se expune asupra cererii înaintate de către avocaţi, instanţa de judecată a anunţat o întrerupere. Continuarea şedinţei a fost stabilită pentru data de 11.08.2017, la ora 16:00” – se menționează în comunicat.

Amintim că, anterior cauza penală de acuzare a lui Chiril Lucinschi a fost repartizată judecătorului Galina Moscalciuc. În cadrul şedinței de judecată din data de 4 august 2017, avocații lui Chiril Lucinschi au declarat cerere de recuzare judecătorului Galina Moscalciuc pe temeiul faptului că aceasta, în virtutea atribuțiilor sale, s-a expus asupra unor circumstanțe într-o altă cauză. Cererea de recuzare a fost admisă integral, fiind dispusă transmiterea cauzei penale în cancelarie în vederea redistribuirii unui alt judecător. Astfel, în data de 07.08.2017 cauza penală a lui Chiril Lucinschi a fost repartizată judecătorului Elena Cojocari.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online