[ X ]
Exclusiv10 August 2017 10:00

Mihai Moldovanu: Totul depinde de această hotărâre...

Liberalul Mihai Moldovanu consideră că, Curtea Constituţională, care, potrivit deciziei de ieri a Curţii de Apel, urmează să se expună asupra constituţionalităţii articolului în baza căruia Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, „îi va da dreptate domnului Primar”.

Contactat de TRIBUNA pentru a afla cum califică decizia Curții de Apel, Mihai Moldovanu a declarat că instanţa „a luat o decizie corectă” și că, la rândul său „Curtea Constituțională va face dreptate”.

„Sperăm că i se va da dreptate domnului Primar, odată ce articolul n-a fost aplicat corect de către prima instanță. Vedem ce spune Curtea Constituțională până la urmă, totul depinde de această hotărâre. Sper totuși că va fi o decizie benefică, pentru că atât Dorin Chirtoacă, cât și avocații lui au făcut trimitere la norma constituțională, care nu prevede aplicarea acestui articol privind suspendarea din funcție în raport cu Dorin Chirtoacă. Așteptăm cu toții o decizie corectă, dacă tot dorim să avem o justiție echitabilă și oamenii să aibă încredere în ea”, a declarat Mihai Moldovanu.

Precizăm că, Dorin Chirtoacă a fost suspendat provizoriu din funcție pe 28 iulie curent, până la emiterea unei sentințe definitive în dosarul parcărilor cu plată în care este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online