[ X ]
Important8 August 2017 16:00

Se adună suficiente probe pentru un impeachment Preşedintelui Igor Dodon? Răspunsul lui Marian Lupu!

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Marian Lupu, liderul fracţiunii parlamentare a PDM, a fost întrebat: Se adună suficiente probe ca să se impună un impeachment lui Igor Dodon în calitate de șef de stat?

„Eu nu mă joc în jocul acesta, cel puțin, pentru moment. Logica îmi spune un lucru: că într-o asemenea etapă când Dodon mai are un rating, când foarte bine joacă cartea că, măi băieți, eu aș vrea să fac ceva, dar nu pot, uite, că aceștia mă împiedică, când o bună parte din societatea noastră consumă acest mesaj, un eventual exercițiu de impeachment nu ar face decât să joace pentru el, pe loc gol să-i ridici mingea la plasă, eu cred că ar fi o prostie. E o chestie absolut neinspirată”, a declarat el.

Întrebat dacă până la urmă, Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc sunt în amiciție sau în dușmănie, Marian Lupu a răspuns: „În politică, dușmănie poți avea; relații amicale, cel puțin în experiența mea, deloc”.

Despre presupunerile că cei doi şi-au repartizat anumite sfere de influență, liderul fracţiunii parlamentare a PDM a spus: „Categoric. Sferele de influență a actorilor politici, cei care ocupă poziții oficiale, sunt divizate de Constituție și de legislație. Igor Dodon este ceea ce este în pachetul de mandat prezidențial, potrivit Constituției. Noi, majoritatea parlamentară, Guvernul suntem ceea ce suntem, potrivit acestei legi. Iată ce strict fixează zonele de influență și acțiune”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online