[ X ]
Important2 August 2017 16:00

Ambasadorul Federației Ruse – convocat la MAEIE. Ce i s-a comunicat

Ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, a fost convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în legătură cu declarațiile publice de dată recentă făcute de către viceprim-ministrul Federației Ruse,  Dmitri Rogozin.

După cum comunică TRIBUNA, potrivit unui comunicat al MAEIE, „în particular, ambasadorului rus i s-a atras atenția asupra interviului acordat recent de vicepremierul Dmitri Rogozin postului de televiziune ”Rossia 24”, în care acesta și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și, implicit, a cetățenilor țării noastre. De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților țării noastre, acestea având un caracter denigrator și mincinos”.

„Din păcate, vicepremierul rus nu este la prima sa ieșire de acest gen, care nu pot fi calificate în alt mod decât o ingerință brutală în treburile interne ale statului nostru. Mai mult, astfel de declarații nu cadrează nici cu caracterul relațiilor bilaterale pe care Republica Moldova dorește să le construiască împreună cu Federația Rusă, pe bază de respect reciproc” – menționează sursa citată.

Totodată, MAEIE comunică faptul că, „având în vedere aceste argumente, respectiv impactul extrem de negativ al declarațiilor înaltului demnitar de stat rus asupra imaginii și prestigiului țării noastre, atât pe plan intern, cât și extern, ambasadorului Farit Muhametșin i s-a comunicat decizia autorităților moldovenești de a-l declara pe Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul țării noastre, cu aplicarea interdicției de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Moldova”.

„Menționăm că, această decizie a parcurs toate procedurile instituționale interne și a fost adusă la cunoștința părții ruse în conformitate cu uzanțele diplomatice” – subliniază sursa citată.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...