[ X ]
Important23 Iulie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova

Această săptămână a fost una extrem de încărcată, dar şi foarte importantă pentru Premierul Pavel Filip – poate cea mai importantă de când deţine funcţia de Prim-ministru.

Astfel, în această săptămână, Premierul a prezentat structura noului Guvern, care va include: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor

Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. După circa un an şi trei luni de la anunţarea reformei Guvernului, s-a văzut lumina din capătul tunelului.

Tot în această săptămână, Pavel Filip, împreună cu Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, au participat la deschiderea primului punct de control mixt la frontiera moldo-ucraineană, ceea ce reprezintă un important pas înainte în soluţionarea problemei transnistrene.

De asemenea, Pavel Filip a primit, în calitate de gazdă, prima vizită a Premierului român, Mihai Tudose, cu care a avut nu doar o întrevedere, ci şi o conferinţă de presă comună.

Tot în această săptămână, Pavel Filip a transmis mesaje importante societăţii, ca, de exemplu, că nu vor fi închise spitale în cadrul reformei spitaliceşti, că nimeni din cei ce au avut de suferit în urma calamităţilor din aprilie nu va rămânea fără ajutor, că va fi majorat salariul profesorilor etc.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online