[ X ]
Breaking news17 Iulie 2017 16:15

Pavel Filip: Am convenit cu Președintele Poroșenko că vom continua în aceeași manieră politicile noastre

Premierul Pavel Filip, împreună cu Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, au participat, astăzi, la inaugurarea punctului comun de trecere a frontierei „Cuciurgan – Pervomaisc”.

După cum comunică TRIBUNA, Președintele Ucrainei a menționat că, punctul de trecere a fost înființat în 2009 și, împreună cu EUBAM, se va face tot posibilul ca acesta să fie unul legal, anticorupție și confortabil.

„Mulțumesc pentru susținerea la nivel internațional a dezvoltării Ucrainei. Noi dorim să sprijinim Moldova în realizarea suveranității ei. De astăzi, polițiștii de frontieră și vameșii vor conlucra împreună pentru siguranța celor două state. Vom încerca să mai stabilim alte puncte comune de trecere”, a precizat Petro Poroșenko.

La rândul său, Pavel Filip a mulțumit partenerilor europeni și Ucrainei pentru suportul acordat R. Moldova, menționând că inaugurarea punctului comun de trecere a frontierei demonstrează ce relații de prietenie sunt între R. Moldova și Ucraina.

„Acest punct comun vine în interesul cetățenilor din regiunea Transnistreană. Orice declarație că astfel se va bloca regiunea nu corespund adevărului. Agenții economici vor putea să treacă un singur control vamal și nu vor fi nevoiți să meargă în mai multe puncte de trecere. Am convenit cu Președintele Poroșenko că vom continua în aceeași manieră politicile noastre”, a spus Pavel Filip.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online