[ X ]
Important17 Iulie 2017 17:00

Anatol Șalaru despre cazul cu cetăţenia lui Traian Băsescu: „Justiția trebuie să-și facă datoria și totul va fi în regulă”

Președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, susține că decizia Curţii Constituționale, care urmează să decidă în ce instanță va fi examinat dosarul cu privire la cetățenia RM, atribuită, apoi retrasă fostului Președinte al României, Traian Băsescu, „va demonstra că Dodon a emis decretul din considerente politice”.

Contactat de www.oficial.md pentru a afla părerea sa cu privire la posibilitatea de reușită a restabilirii cetățeniei ex-Președintelui României, Anatol Șalaru s-a declarat convins că „justiția trebuie să-și facă datoria și totul va fi în regulă”.

„Eu cred că justiția o să-și facă datoria și va demonstra că Dodon a emis decretul din considerente politice, nu din alte motive. Consider că domnului Băsescu îi va reuși să-și restabilească cetățenia sută la sută, fiindcă totul a fost făcut corect. Igor Dodon a recunoscut singur, când a avut întâlnire cu presa la Holercani, că a emis decretul doar de frica ca să nu vină Băsescu aici și să conducă un partid politic. În orice țară civilizată, retragerea cetățeniei din considerente politice este interzisă categoric. Justiția trebuie să-și facă datoria, nefiind manipulată și controlată de cineva”, a subliniat Anatol Șalaru.

Amintim că Traian Băsescu, a primit cetățenia RM la începutul lunii iunie 2016, în baza unui decret al fostului Președinte, Nicolae Timofti. Mai târziu, noul șef al statului, Igor Dodon, a semnat un decret de retragere a cetățeniei acordate lui Băsescu. În ianuarie curent, Băsescu l-a atacat pe Dodon la Curtea Supremă de Justiție, iar pe 1 februarie aceasta a remis dosarul Judecătoriei Chişinău. Acum, dosarul a ajuns la Curtea Constituţională, avocaţii lui Traian Băsescu solicitând ca decizia în acest litigiu să fie luată de Curtea Supremă de Justiţie.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online