[ X ]
Exclusiv16 Iulie 2017 06:00

(ACUM UN AN) Mitingul „Partidului Nostru”

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 16 iulie 2016.

Mitingul PN

Activiști și simpatizanți ai „Partidului Nostru” au ieșit la un miting în sectorul Buiucani al capitalei, cerînd eliberarea imediată a Primarului orașului Șoldănești, Ion Cuculescu, care a fost reținut pe 14 iulie pentru 72 de ore fiindu-i înaintată o învinuirea că ar fi folosit contrar destinaţiei ardezia oferită sinistraţilor. La pichet au participat zeci de activiști din mai multe raioane ale țării și unii primari ai orașelor Moldovei, care au venit să-și susțină colegul. Ulterior, Ion Cuculescu a fost eliberat direct din sala de judecată, magistraţii fiind de părerea că nu există motive pentru reţinerea acestuia în continuare în arest.

Academia Cetățeanului European

În zilele de 16 și 17 iulie, la Orhei, PES Moldova și Partidul Democrat din Moldova au organizat Academia Cetățeanului European, eveniment destinat susținerii mesajului pro-european în Republica Moldova. Academia Cetățeanului European a fost susținută de Partidul Social Democrat din România și PES Activists România.

Şedinţă de urgenţă la Guvern

Premierul Pavel Filip a convocat o şedinţă de urgenţă la Guvern pe marginea situaţiei din Turcia, creată în urma acţiunilor violente din seara zilei de 15 spre 16 iulie. Prim-ministrul a solicitat structurilor responsabile în situaţii de criză să asigure informarea şi protecţia cetăţenilor Republicii Moldova şi să răspundă prompt la solicitările acestora.

Mesajul Președintelui Nicolae Timofti privind situația din Turcia

Președintele Nicolae Timofti a venit cu un mesaj privind situația din Turcia, în care a menţionat că „ordinea constituțională este un element esențial pentru existența unui stat de drept” şi că „Republica Moldova susține restabilirea ordinii publice și respectarea alegerii suverane a poporului turc pentru Guvernul său”.

Şedinţa DPN a PNL

Partidul Naţional Liberal (PNL) a decis, în cadrul Delegaţiei Politice Naţionale, că va purta negocieri cu PLDM, PPEM, PLR, MP „Antimafie”, PPM, PAD, PVE, Sfatul Țării–2, Partidul „Democrația Acasă”, PP „Dreapta” și cu alte entități politice și asociative în vederea unei poziţii comune în scrutinul parlamentar din dreapta și, respectiv, pentru un candidat comun în scrutinul prezidențial, din stînga Prutului. Totodată, PNL a stabilit că, dacă aceste negocieri vor eşua, va participa de sine stătător în alegeri.

Instruiri pentru femeile liberal-democrate

În zilele de 16 şi 17 iulie, Organizația de Femei al Partidului Liberal Democrat, în parteneriat cu IRI, a organizat o nouă ediţie a Şcolii de Vară cu genericul „Managementul organizaţional şi consolidarea comunicării eficiente”. La instruire au participat circa 40 de doamne liberal-democrate din diferite raioane ale republicii, reprezentante ale administraţiei publice locale sau lideri ai organizaţiilor primare de partid.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online