[ X ]
Exclusiv15 Iulie 2017 07:00

Un cunoscut politician spune că ar fi tentat să candideze la Primăria capitalei

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la funcția de Primar general al Chișinăului în anul 2011, Sergiu Coropceanu ar fi de acord să participe la următoarele alegeri locale în cazul unor anticipate, însă „o decizie finală va fi atunci, când va fi clar dacă sunt alegeri sau nu”.

Contactat de TRIBUNA pentru a afla mai multe detalii cu privire la candidatura sa în cazul unor alegeri locale anticipate, Sergiu Coropceanu a declarat că, dispune de toate condițiile necesare pentru funcția de Primar, „inclusiv și de resurse reale de finanțare”.

„Pe de o parte poate fi decizia și dorința mea, dar pe de altă parte este decizia partidului. Evident că vom lua o decizie în comun. Eu analizez posibilitatea de a candida la următoarele alegeri pentru funcția de Primar general, nu doar prin prisma politicului, fiindcă la cârma Chișinăului e timpul să vină o persoană, care ar trebui să se ocupe de Chișinău. Din păcate, de 25 de ani am optat pentru o funcție politică la nivel de municipiu, însă Chișinăul a ajuns într-o asemenea situație pentru că toți primarii se ocupau de politică, și nu de problemele Chișinăului”, a declarat el.

În acest context, Coropceanu a subliniat că posedă cunoștințe avansate pentru funcția de Primar al Chișinăului și ar fi tentat să candideze.

„Experiența care o am eu în domeniul afacerilor și administrare îmi oferă posibilitatea ca să pot conduce un municipiu. Eu sunt dispus pentru o asemenea competiție, pentru că am un șir de planuri și proiecte concrete, inclusiv și resurse reale de finanțare, fiindcă discutăm permanent cu partenerii. Evident că o decizie finală va fi atunci, când va fi clar dacă sunt alegeri sau nu și după o decizie comună cu echipa”, a menționat el.

În această ordine de idei, Sergiu Coropceanu propune un nou procedeu de administrare a primăriei Chișinăului în cazul unor alegeri anticipate. „Noi ne-am determinat în interiorul partidului să trecem de la modalitatea care există, când decizia o ia o singură persoană, la decizii colective, fiindcă în sectorul real și administrarea unui oraș o singură persoană nu face nimic. Un primar general care vine la cârma municipiului trebuie să vină cu echipa”, a punctat el.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online