[ X ]
Breaking news13 Iulie 2017 09:09

Igor Dodon, în R.Belarus: Cetățenii sunt foarte mulțumiți de astfel de întrevederi, întrucât își spun problemele

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a menționat că, așa cum obișnuiește atunci când întreprinde o vizită în străinătate, a avut tradiționala întâlnire și cu reprezentanții diasporei moldovenești în Republica Belarus.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că la întrevedere au participat aproape 300 de concetățeni, care au abordat diferite chestiuni.

„Începând cu lipsa unei rute aeriene directe dintre Republica Moldova și Republica Belarus, până la dificultățile întâmpinate în cadrul exercitării dreptului la vot. Totodată, au fost puse în discuție mai multe subiecte de ordin economic, cultural, de cooperare cu mediul de afaceri, de acordare a asistenței medicale pentru diferite categorii de cetățeni, de încheiere a unor acorduri privind protecția socială ș.a. Am promis că acestea și alte probleme abordate le voi discuta în cadrul întrevederii de mâine cu președintele Aleksandr Lukașenko. Unele probleme de ordin particular au fost luate sub control de consilierul prezidențial pentru relațiile cu diaspora, dar şi de Consiliul societății civile de pe lângă Preşedintele RM”, a precizat el.

Potrivit lui Dodon, cetățenii sunt foarte mulțumiți de astfel de întrevederi, întrucât își spun problemele cu care se confruntă direct șefului statului și totodată sunt informați din prima sursă despre evenimentele de pe agenda politică internă și externă a țării.

„Fiecare întrevedere de acest gen mă convinge de faptul că oamenii noștri sunt avuţia noastră, oriunde s-ar afla ei – în Moldova sau peste hotare. Vom continua dialogul și consolidarea diasporei moldovenești din toate colțurile lumii”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online