[ X ]
Important11 Iulie 2017 16:00

Liderul de partid în familia căreia este „cultul curățeniei”

Tradițiile care se respectă din generație în generație în familia Vitaliei Pavlicenco, liderul Partidului  Naţional-Liberal (PNL), ţin de sărbătorile religioase. Despre aceasta ea a vorbit în cadrul unui material publicat de www.curentul.md.

„Am marcat mereu sărbătorile religioase, m-am cununat și ne-am botezat fiica pe ascuns la Biserica din Pelinia – Bălți. Urmează tradițiile și fiica împreună cu ginerele (de credință creștin-ortodoxă și el). Am avut mereu grijă de mormintele celor care ne-au dat viață nouă și părinților. Ileana Vulpescu spunea că: „Mormintele sunt puntea spirituală dintre cei vii şi trecut. Sunt rădăcinile continuităţii noastre spirituale. Cinstindu-i pe morţi, pe tine te cinsteşti, ideea perpetuării acestei cinstiri. „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta” şi, adaug eu, te vor cinsti fiii tăi. La toate sărbătorile, cimitirele noastre sunt pline. O pală de vânt a eternităţii bate-atunci în sufletul nostru”, a spus liderul PNL.

Ea a menţionat că, de asemenea, o altă  tradiție este „cultul curățeniei”. „Mereu, în familie, unul se ocupa de gospodărie, celălalt se ocupa de copil, cu el se juca, discuta etc. Soțul, fiica și cu mine am absolvit cu eminență școlile. Soțul cântă foarte bine și am dat fiica, apoi și nepoțica cea mare, la vioară. Noi, bunicii, îi creștem în Republica Moldova pe cei trei copii ai fiicei. Cea mare are aproape 7 ani și a fost admisă prin concurs la clasa de vioară în Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, cântă la pian, are două cântece proprii înregistrate – „Sunt Christiana” și „Micul Mozart” -, dansează în frumosul colectiv de copii „Picături muzicale” la Artico și cântă, de la 3 ani și jumătate, la Iedera, sub conducerea Surorilor Osoianu și al Anișoarei Magaliuc. Învață engleza și cunoaște germana. Cele mici, gemenele de 2 ani și 5 luni, aflate de aproape un an în grija bunicilor, merg, de la 1 septembrie la grădiniță. Ne ajutăm copiii pentru că muncesc mult în Germania, fiica este violonistă, iar munca artiștilor este în a doua parte a zilei”, a menţionat Vitalia Pavlicenco.

Anastasia Borta

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online