[ X ]
Important3 Iulie 2017 10:00

Cu ce s-au ocupat politicienii din Moldova în weekend

Cei mai activi în acest weekend au fost socialiştii şi Preşedintele Igor Dodon, urmaţi de liberali. Restul politicienilor se pare că au preferat să-şi ia liber şi să se odihnească puţin. Vedeţi mai jos o scurtă sinteză a weekend-ului politic.

Jubileul PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a marcat 20 de ani de la inființare. La evenimentul solemn organizat în acest sens au fost prezenți membri ai partidului, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și invitaţi din 10 țări.

Acţiunea PL

Deputații și membrii Partidului Liberal (PL) au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare şi Sfânt cu prilejul celor 513 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor.

Decretul şefului statului

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, împreună cu membrii aparatului prezidențial şi membri ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu prilejul celor 513 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor. În cadrul acţiunii, şeful statului a anunţat că a semnat un decret prin care anul 2018 va fi declarat anul lui Ștefan cel Mare, şi că a creat o Comisie specială responsabilă de organizarea de evenimente pentru a marca acest an.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Asaf Hajiyev

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Asaf Hajiyev, Secretar General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la modalităţile de dinamizare a procesului de cooperare din regiunea Mării Negre.

Parlamentari azeri – la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu parlamentarii din Republica Azerbaidjan, Sevinj Fataliyeva și Sadagat Valiyeva, reprezentanți ai partidului de la guvernare din această țară „Noul Azerbaidjan”, care se aflau în Moldova la invitația PSRM pentru a participa la evenimentele dedicate împlinirii a 20 de ani de la fondarea partidului.

Întrevederile Zinaidei Greceanâi

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Serghei Mironov, Președintele Partidului „Spravedlivaia Rossia”, liderul fracțiunii „Spravedlivaia Rossia” în Duma de Stat. El se afla la Chișinău la invitația PSRM, cu ocazia celebrării a 20 de ani de la fondarea partidului. În aceeaşi zi, Zinaida Greceanâi a avut o întrevedere cu Pavel Dorohin, membru al Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse, şi o întrevedere cu delegația partidului „Noul Azerbaidjan”, condusă de Sevinj Fataliyeva, deputat în Parlamentul Azerbaidjanului.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...